Senatorul Severica Covaciu apel către colegii parlamentari pentru susținerea micilor producători agricoli.VIDEO

Senatorul Severica Covaciu face un apel catre colegii parlamentari pentru sustinerea micilor producatori agricoli, în plenul Senatului României:

„Miercuri, 14 februarie, în Senatul României, am susţinut o propunere legislativă de reducere a presiunii fiscale asupra producătorilor agricoli şi crescătorilor de animale, persoane fizice sau persoane juridice române care indeplinesc condiţiile privind suprafaţa de teren deţinută sau numărul de animale/pasări.

Astfel, vor exista facilităţi pentru următorii fermieri: care dețin terenuri de până la 100 de ha pe care execută lucrări agricole; dețin spre creștere până la 500 de ovine/caprine, 50 de bovine, 500 de suine (porci), 1.000 de păsări, 25 de cabaline. Am propus ca aceste persoane să fie scutite de la plata taxei pe valoarea adăugată pentru utilajele, echipamentele, piesele de schimb şi consumabilele aferente destinate activităţilor agricole şi zootehnice, precum şi scutirea de orice accize, taxe şi impozite pentru produsele agricole şi zootehnice.

Scutirea de la plata accizelor, a taxelor şi impozitelor urmează să se aplice şi energiei electrice folosite pentru creşterea animalelor, prepararea furajelor sau depozitarea produselor agricole. De asemenea, iniţiativa legislativa prevede scutirea de la plata obligaţiilor fiscale sau financiare a producătorilor agricoli si crescătorilor de animale pentru veniturile realizate din activităţi agricole sau zootehnice, precum si pentru utilajele folosite in agricultura sau zootehnie, terenurile agricole, clădirile destinate creşterii animalelor si producerii furajelor, pentru clădirile destinate depozitarii produselor agricole precum si a terenurilor aferente acestor clădiri. Efortul pentru bugetul de stat va fi minim, neimplicând alocarea unor fonduri”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.