Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan: Săptămâna aceasta a ajuns în Parlamentul României proiectul de lege privind Bugetul anului 2023

Săptămâna aceasta a ajuns în Parlamentul României proiectul de lege privind Bugetul anului 2023.

Principala îndatorire a parlamentarilor a fost să depună amendamente la această lege prin care să se solicite finanțarea necesară pentru proiectele ce urmează să fie demarate în anul următor.

Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, a depus cinci amendamente, prin trei dintre ele solicitând finanțare pentru proiectele din unitățile administrativ teritoriale din Maramureș, care au primari USR.

Astfel, pentru comuna Cernesti, s-a solicitat finanțare pentru modernizarea drumului comunal Cernești-Ciocotiș, iar pentru Poienile de sub Munte s-a solicitat finanțare pentru reparațiile de urgentă la căminul cultural și pentru localitatea Rona de Sus, s-a cerut finanțare pentru construirea și dotarea unui dispensar uman.

Cel de-al patrulea amendament, a avut ca obiectiv proiectul Consiliului Județean Maramureș prin care se dorea construirea unui popas la standarde occidentale, pe valea Ruscovei, în inima Maramureșului Istoric.

In colaborare cu alți parlamentari USR, senatorul de Maramureș a mai depus un amendament pentru proiectul privind drumul express Baia Mare – Suceava, lot 1, Baia Mare – Bistrița.

Amendamentele au fost susținute, ieri, de senatorul Dan Ivan, de la tribuna plenului reunit, în cadrul ședinței de dezbatere pe amendamentele depuse la legea bugetului.

“Din păcate, nu am putut susține decât doua din cele cinci amendamente, deoarece coaliția nu a alocat timp suficient pentru dezbateri, tocmai pentru a evita discuțiile și pentru a-și trece mai repede bugetul extrem de prost întocmit. Doar două dintre amendamentele pe care le-am depus au trecut de votul plenului reunit și asta după foarte multe negocieri. Astfel, proiectul pentru modernizarea drumului comunal din localitatea Cernești, și proiectul pentru reparațiile căminului cultural din Poienile de sub Munte, au fost amendamentele acceptate.” A declarat senatorul Dan Ivan.

Coaliția de la guvernare a votat un buget inflaționist și mincinos. În anul următor vom avea taxe mai mari la care salariile și pensiile extrem de mici nu vor mai face față.

Atât știe sa facă acest guvern iresponsabil și risipitor, să ia de la cetățenii acestei țări pentru a-și întreține clientela de partid și a să mărească bugetul pentru serviciile secrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.