Senatorul USR PLUS, Dan Ivan: comunitățile rurale au nevoie de sprijin! Programul de investiții „Anghel Saligny” este o nouă inițiativă de sprijin !

Senatorul USR PLUS , Dan Ivan aduce în fața opiniei publice nevoia de implicare a Guvernului privind adoptarea unor soluții reale în dezvoltarea comunităților din mediul rural.

„Încă avem comunități rurale numeroase care beneficiează, din punct de vedere al infrastructurii, de condiții de secol 18-19.

Este absolut necesară susținerea acestor localități pentru dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare, curent, gaz, poduri, podețe și drumuri asfaltate, dar aceste programe de finanțare trebuie să fie gândite astfel încât să nu risipim banii din taxele și impozitele cetățenilor așa cum s-a întâmplat în cadrul PNDL 1 și 2.

Programul de investiții „Anghel Saligny” este o nouă inițiativă de sprijin a comunităților locale, dar înainte de aprobarea acestuia avem nevoie de o analiză a vechilor programe pentru a nu repeta greșelile făcute. Structurile autorităţilor publice locale trebuie să fie consultate cu privire la nevoile reale de investiţii pe care le au în acest moment şi de capacitatea locală de a susţine și chiar co-finanța aceste investiţii, și nu în ultimul rând acest program de investiții trebuie să respecte principiile transparenței, a predictibilității și a imparțialității, fără alocări „din pixul ministrului”. a  menționat senatorul USR PLUS , Dan Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.