Senatorul USR PLUS  de Maramureș, Dan Ivan: este timpul să trecem la treabă!

Senatorul USR PLUS  de Maramureș, Dan Ivan: este timpul să trecem la treabă!

Senatorul Dan Ivan a participat la conferința de presă a Alianței USR PLUS,  având ca temă inițierea unur  modificări legislative privind asigurările sociale, justiția, legislația electorală, pensiile. Pentru început , se vor întreprinde toate măsurile pentru eliminarea pensiilor parlamentare. Modificările propuse vor avea un fundal corect, asumat în concordanță cu Constituția României privind drepturile cetățenilor și eliminarea inechităților sociale.

“Am participat în prima parte a zilei la conferința de presă în cadrul căreia cei doi co-președinți ai Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au prezentat prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară care începe astăzi.

Vă prezint mai jos câteva dintre proiectele pe care ni le-am asumat și pe care ne-am propus să le aprobăm în această sesiune începută astăzi:

Dezbaterea și adoptarea proiectelor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat reprezintă principala urgență, dar după aceea ne aplecam liniștiți asupra celorlalte priorități.

Corectarea legilor Justiției, astfel încât ele să corespundă întru totul recomandărilor Comisiei Europene, Comisiei de la Veneția și GRECO, figurează în topul listei noatre de priorități, incluzând desființarea Secției speciale, structură înființată din ordinul lui Liviu Dragnea pentru a avea instrument de intimidare și șantaj față de magistrați.

Modificarea legislației electorale reprezintă, de asemenea, o prioritate USR PLUS, pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în fața cetățenilor, fie că vorbim de alegerea primarilor în două tururi și de reașezarea finanțării partidelor politice, fie de reducerea numărului de parlamentari și facilitarea votului pentru românii din țară și din străinătate.

Corectarea inechităților uriașe dintre pensionari, pentru a nu mai avea privilegiați care încasează pensii speciale substanțiale în timp ce românii care au muncit o viață întreagă și primesc pensie după cât au contribuit de abia se ajung cu banii de la o zi la alta.

Vom începe cu eliminarea pensiilor parlamentarilor, după care vom aborda celelalte categorii de pensii speciale, dar nu într-un mod populist, cum s-a făcut în anii trecuți, ci cu proiecte de lege corecte și constituționale.” a menționat Dan Ivan, senator USR PLUS de Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.