Senatul a adoptat Noul Cod Fiscal și Noul Cod de Procedură Fiscală

senatSenatul a adoptat Codul Fiscal și cel de Procedură Fiscală, cu o serie de amendamente care au condus la obținerea unor legi mai prietenoase, cu scopul de a stimula conformarea voluntară a contribuabililor și de a elimina tentațiile de fraude fiscale. Aceste noi legi fac sustenabile măsurile de relaxare fiscală propuse de Guvern, cele două coduri fiind, de fapt, o soluție de relansare economică a României după guvernarea dezastruoasă a PDL.

Printre amendamente, amintesc trei foarte importante: cel de anulare a impozitului forfetar de 1.530 de lei pe trimestru, pentru microîntreprinderi fără angajați; impozitarea cu 5% a dividendelor, ca măsură de sustenabilitate; și eliminarea din Codul de Procedură Fiscală a obligaţiei avocaţilor, preoților și notarilor de a informa zilnic ANAF cu privire la operaţiunile în lei sau valută, despre care au luat cunoştinţă cu ocazia desfăşurării activităţii, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 5.000 de euro.

Sunt convins că, în maxim două săptămâni, colegii deputați vor adopta și ei cele două legi, contribuind totodată la perfectarea lor, astfel încât să iasă cele mai bune coduri atât de necesare societății!

Senator

Sorin Bota

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.