Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş prezent la festivitatea din  28 iulie la Alba Iulia în Cetate

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş prezent la festivitatea din  28 iulie la Alba Iulia în Cetate. La  112 ani de existență, SAJMM înseamnă  profesionalism, performanţă şi dăruire în folosul oamenilor!

La  112 ani de existență, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş înseamnă  profesionalism, performanţă şi dăruire în folosul oamenilor.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş deseveşte o populaţie de aproximativ 524.871 locuitori, iar pe  parcursul unui an s-au efectuat un număr de 53.028 intervenţii şi s-au parcurs 2.307.618 kilometri.

“ La noi nimic nu este monoton. Aici în fiecare zi este cu totul altfel şi de multe ori ceea ce vezi la cazul la care ajungi nu seamănă deloc cu teoria din cărţi. Fiecare caz are povestea lui şi fiecare caz lasă o urmă.  Se spune că urgentiştii întâi execută şi pe urmă gândesc. Ei trebuie să ştie foarte bine ce trebuie să facă. Trebuie să facă totul ca pacientul să respire sau să înceapă să-i bată inima din nou. Este o provocare esenţială să duci un pacient în viaţă la spital. Şi să-l vezi pe urmă, că se plimbă, să te întâlneşti cu el prin parc, sau undeva pe stradă, să vezi că tu ai putut face ceva pentru el, ştiind că putea să moară într-un minut, două, cinci minute este o satisfacţie care nu poate fi explicată.Nu este uşor să salvezi vieţi!

Şi asta o ştiu cel mai bine echipajele medicale, care luptă cu timpul şi cu boala în fiecare moment. Profesia lor nu este deloc uşoară, pentru că oamenii îşi pun vieţile în mâinile lor, cu speranţa că le vor reda sănătatea. Nu este bucurie mai mare, decât să vezi recunoştunţa şi lacrimile de mulţumire din ochii unui pacient.” a precizat Ligia Micle, directorul instituției.

În 28 iulie la Alba Iulia va avea loc un eveniment marcant ce adună la un loc reprezentanți ai Ambulanțelor Județene din toată țară. Maramureșul va fi reprezentat de un echipaj de urgenţă cu o autosanitară de tip B şi o delegaţie oficială formată din douăsprezece persoane:

“În data de 28 iulie 2018 Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş va fi reprezentat la festivitatea care va avea loc în anul Centenarului 2018, Alba Iulia în Cetate, de un echipaj de urgenţă cu o autosanitară de tip B şi o delegaţie oficială formată din douăsprezece persoane.  Manifestarea va fi una deosebităLa deschidera  oficială a festivităţii în prezenţa oficialităţilor locale şi centrale invitate şi prezente, a reprezentanţilor Serviciilor Publice de Ambulanţă, a presei şi a publicului prezent, se va prezenta:

  • Imnul României, urmat de Imnul Ambulanţei.
  • Prezentarea istoriei Ambulanţei
  • Decorarea Serviciilor de Ambulanţă
  • Prezentarea tipurilor de ambulanţe din flota naţională a Serviciilor Publice de Ambulanţă şi a grupului de paradă din cadrul fiecărui judeţ însoţiţi de un grup de voluntari, cât şi un timp de luare de cuvânt alocat invitaţilor
  • În final această ceremonie se va închide cu Imnul Ambulanţei, urmat de un salut exprimat de convoiul de ambulanţe prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase timp de 1 minut, iar coloana de ambulanţe pentru marşul festiv se va finaliza cu revenire în Cetate
  • Grupul de paradă şi doi voluntari vor însoţi echipajul judeţului pe toată perioada respectivă a consultaţiilor, un membru din grup va purta steagul Serviciului de Ambulanţă, membrii grupului de paradă şi voluntarii vor împărţi pliante, iar echipajul medical va acorda asistenţa medicală cetăţenilor care vor solicita acest lucru (tensiune, EKG prin padelă, glicemie, etc.), a precizat Ligia Micle, manager general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.