Sesiunea de toamnă a BACALAUREATULUI începe luni cu proba la limba română. Variantele aici:

BACALAUREAT 2015: Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de bacalaureat începe luni, cu problele orale de limba română şi limba maternă, şi se va încheia pe 28 august, afişarea rezultatelor fiind anunţată pentru 31 august. Peste 50 de mii de candidaţi îşi vor încerca norocul şi în sesiunea din toamnă, e adevărat, cu patru procente mai puţin ca anul trecut.

1

BACALAUREAT 2015: Primele probe din această sesiune, proba orală de limba română şi proba orală de limba maternă, vor avea loc luni şi marţi.

Marţi şi miercuri are loc proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri – evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august), informeaza REALITATEA.NET.

Pe 31 august vor avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută).

Din totalul celor 168.939 de candidaţi înscrişi, la prima sesiune a examenului s-au prezentat 159.703, dintre care 137.475 din promoţia curentă şi 22.228 din promoţiile anterioare, iar alţi 9.236 de candidaţi au absentat. La 10 iulie, fuseseră eliminaţi din examen 303 elevi, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În august, au fost făcute publice rezultatele unor anchete privind cazuri de fraudă la bacalaureat, la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ştei, judeţul Bihor, Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget, judeţul Timiş, şi la Colegiul “Vasile Conta” din Piatra Neamţ.

Peste 20 de profesori care au făcut parte din comisiile de bacalaureat la cele trei licee şi-au pierdut locul de muncă, în timp ce alţi peste 50 au salariile diminuate pentru mai multe luni.

Dintre elevii care au susţinut bacalaureatul la cele trei licee, aproximativ 270 au fost eliminaţi din examen.

BACALAUREAT 2015, SESIUNE TOAMNĂ. Chiar dacă dascălii vor să-i ajute pe cei care nu au luat note de trecere la bacalaureat şi le oferă ore de pregătire gratuite, puţini sunt cei care trec pe la şcoală pentru a-şi pune la punct materia de examen.

“Pe durata vacanţei de vară, profesorii au stat la dispoziţia elevilor pentru asigurarea pregătirii suplimenetare, însă nu a existat în toate unităţile suficiente solicitări pentru participarea la o astfel de pregătire”, spune Robertino Penciu, inspector general adjunct ISMB.

La un liceul din Capitală din cei patru picaţi, doar doi au venit la meditaţii. Nu au luat prea în serios examenul de bacalureat şi se bazează pe noroc. Cei care vin la program, uneori din concediu, sunt profesorii.

“Unii dintre ei care trebuiau să vină şi la pregătirile care s-au făcut în decursul clasei a 12-a nu au venit, considerând că bacul nu este atât de important pentru ei.”, Alexandru Constinescu, director Colegiul Naţional Spiru Haret.

În provincie situaţia este şi mai îngrijorătoare. De exemplu, la un liceu din Bacău din cei peste 50 de elevi picaţi la examen, doar trei erau într-o sală de curs unde lucrau împreună cu profesorul de matematică.
Peste 50 de mii de elevi îşi vor încerca norocul în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. Cu patru la sută mai puţini faţă de anul trecut. Şi de această dată elevii nu vor scăpa de camerele video sau de nregistrările audio.

În plus, pe lângă cei doi profesori asistenţi, un inspector va monitoriza în permanenţă fiecare centru de examen. În prima sesiune au fost eliminaţi peste 300 de absolvenţi pentru tentativă de fraudă.

Între 17 şi 21 august elevii vor da probele orale la limba română, limba străină şi proba digitală, iar pe 24 august vor începe probele scrise. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.