Severica Covaciu, senator PMP  : Solicitare adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  în vederea realizării obiectivului de investiţii  „Aşezământ cultural în Sat Ciocotiş, Comuna Cerneşti, Judeţul Maramureş”

Severica Covaciu, senator PMP  : Solicitare adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  în vederea realizării obiectivului de investiţii  „Aşezământ cultural în Sat Ciocotiş, Comuna Cerneşti, Judeţul Maramureş”

Severica Covaciu, senator PMP  a adresat o solicitare  Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice , Paul Stănescu, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Aşezământ cultural în Sat Ciocotiş, Comuna Cerneşti, Judeţul Maramureş”:

“Stimate domnule Paul Stănescu, în anul 2015, Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată în subordinea ministerului pe care îl conduceţi, a înregistrat o cerere de finanţare în vederea realizării obiectivului de investiţii „Aşezământ cultural în Sat Ciocotiş, Comuna Cerneşti, Judeţul Maramureş”. La acea vreme, conducerea Companiei a dat un răspuns solicitantului, respectiv Primăriei Cerneşti, precizând că „finanţarea obiectivului se va realiza în corelare cu alocaţiile bugetare repartizate pentru subprogramul Aşezăminte Culturale din cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social” (adresa nr. 500 / 23. 02. 2015).

Având în vedere faptul că până la începutul anului 2018, aşezământul cultural de la Cerneşti este încă în faza unei simple idei, primăria din localitate a adresat, în luna ianuarie a acestui an, o nouă solicitare, care cuprinde toate datele, inclusiv cele tehnice sau vizând impactul socio-cultural, al viitoarei investiţii.

În acest context, vă rog să îmi precizaţi dacă obiectivul amintit anterior se află pe lista de investiţii a programului „Aşezăminte Culturale”, care este soluţia propusă de Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea sa şi când vor fi alocaţi banii necesari. Vă precizez că răspunsul dumneavoastră, domnule ministru, este foarte important, în contextul în care autoritatea publică locală intenţionează să finalizeze lucrările până la data de 1 Decembrie 2018, în vederea marcării momentului aniversar cu manifestări culturale dedicate Anului Centenar, iar noua construcţie ar fi cel mai potrivit loc pentru desfăşurarea evenimentului.”

(P)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.