Severica Covaciu, senator PMP  : Solicitare adresată Ministrului transporturilor privind siguranţa pe drumurile publice, în special în zonele trecerilor la nivel cu calea ferată

Severica Covaciu, senator PMP  a adresat o solicitare  Ministrului Transporturilor , Lucian Şova privind siguranţa pe drumurile publice, în special în zonele trecerilor la nivel cu calea ferată:

“Stimate domnule Lucian Şova, una dintre problemele adesea reclamate de maramureşenii pe care îi primesc în audienţă priveşte siguranţa pe drumurile publice, în special în zonele trecerilor la nivel cu calea ferată. În foarte multe locuri, drumurile rutiere se intersectează cu căile ferate fără să existe elemente de avertizare luminoasă şi acustică, fapt care duce la producerea de numeroase accidente soldate cu efecte dintre cele mai tragice.

În mai multe localităţi, cum sunt Vişeu, Bocicoel, Leordina, Petrova etc., trecerile respective sunt lipsite de vizibilitate, ceea ce sporeşte gradul de pericol. De asemenea, porţiunile în care carosabilul se îmbină cu liniile ferate sunt greu de traversat, din cauza proastelor lucrări executate. Este şi cazul a patru astfel de treceri la nivel cu calea ferată existente pe şoseaua de centură a Municipiului Baia Mare, unde traficul se desfăşoară cu mare dificultate tocmai din cauza calităţii proaste a drumului. Tot în categoria situaţiilor sesizate, pentru care este nevoie de intervenţia urgentă a autorităţilor responsabile, este şi aceea din Oraşul Ulmeni, unde drumul de intrare în satul Ţicău este impracticabil, din cauza dislocării unor blocuri de ciment, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. Acestea sunt doar câteva din problemele existente, însă situaţia din Maramureş nu are  caracter de excepţie, ea regăsindu-se la nivelul întregii ţări.

În contextul acesta, vă rog să îmi precizaţi următoarele:

  • care este numărul trecerilor la nivel cu calea ferată existente în Judeţul Maramureş, câte dintre acestea sunt semaforizate şi câte sunt prevăzute cu bariere (cu precizarea localităţii, pentru fiecare dintre ele)?
  • care este bugetul ministerului pe care îl conduceţi alocat investiţiilor în semaforizarea trecerilor la nivel cu calea ferată şi modernizarea lor, în acest an?
  • ce investiţii în privinţa modernizărilor şi semaforizării corespunzătoare a trecerilor la nivel cu calea ferată gestionează instituţia pe care o conduceţi, în Judeţul Maramureş (lucrări aflate în execuţie şi lucrări viitoare, cu precizarea denumirii fiecărei investiţii, cu bugetul aferent şi cu termenul de finalizare)?.”

 (P)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.