Sfântul Ștefan, prăznuit pe 27 decembrie, a fost înzestrat de Dumnezeu cu harul divin al facerii de minuni. Este bine ca, în această zi, oamenii să aducă în casă icoana care-l înfățișează.
SFÂNTUL ȘTEFAN 2023. Obiceiuri care aduc sănătate celor dragi și împăcarea celor certați. De ce e bine să dăruiești o icoană care-l înfățișează pe Întâiul Mucenic
De ce e bine să dăruiești o icoană care-l înfățișează pe Sfântul Ștefan
Sfântul Ștefan 2023 – tradiții și obiceiuri. Sfântul Apostol Întâiul Mucenic și Arhimandrit Ștefan a vestit și și-a mărturisit credința în Hristos, deschizând astfel drumul impresionant al unui șir de martiri creștini.
Sfântul era de neam ales și provenea din seminiția lui Avraam. În greacă, Ștefan înseamnă „coroană” și are o dublă semnificație: râvnă, de care acesta a adat dovadă în a face cunoscută lucrarea lui Iisus Hristos, și faptul că este primul dintr-un nesfârșit șir de martiri din lumea creștină.
Misunea sa era aceea de a demonstra că Iisus Hristos este Mesia. Datorită iubirii sale de Hristos și râvnei sale, Sfântul Ștefan a prmit puterea de a săvârși minuni și de a arăta semne mari în popor.
De ce să dai de pomană o icoană cu Sfântul Ștefan
Pentru că avea acest mare har al săvârșirii de minuni, este bine ca în ziua prăznuirii sale oamenii să aducă în casă icoana care-l înfățișează, despre care se spune că-i ajută pe cei cu probleme de sănătate.
Pe 27 decembrie, creștinii trebuie să ducă icoana Sfântului Ștefan la biserică, pentru a fi sfințită, apoi s-o așeze pe un perete din casă. Se spune că mucenicul martir îi va ajuta pe cei care se luptă cu boala să se însănătoșească, iar pe cei care au conflicte cu persoane orgolioase îi va îndruma, ca să poată face pace.
De asemenea, rugăciunile rostite în fața icoanei Sfântului Ștefan fac minuni pentru cei suferinzi. Tradiția mai spune că, pentru sporul casei, pentru însănătoșirea rudelor păgubite, este bine ca în ziua praznicului să dăruim icoana Sfântului Ștefan sau o candelă nouă, aprinsă.
Această zi de sărbătoare este o ocazie prielnică pentru împăcarea celor ce sunt certați. De aceea, creștinii trebuie să fie blânzi și prietenoși, să-și ierte unii altora greșelile și să facă bine cu gândul, cu vorba și cu fapta.sursa