Sfârşit de săptămână „încărcat” pentru jandarmi

jandarmiÎn perioada 12 – 14 iunie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş au acţionat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, a stării de normalitate, potrivit competenţelor legale .
Condiţiile meteorologice favorabile timpului frumos, dar şi călduros, nu au împiedicat prezenţa jandarmilor maramureşeni la o seria de manifestări cultural – artistice, religioase cu public numeros, asigurând ordinea şi liniştea publică, buna desfăşurare a activităţilor. Cu toate activităţile preventive desfăşurate, efectivele de jandarmi au intervenit prompt şi la solicitările primite în situaţii de tulburare a liniştii publice, determinate de consumul de alcool, folosirea de expresii jignitoare, gesture şi fapte obscene care au intrigat cetăţenii.

În data de 12 iunie a.c. , ora 13.30, jandarmul aflat în serviciul de pază şi supraveghere a accesului de la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, a identificat-o pe numita P.O. cu domiciliul în localiatea Rona de Sus. Aceasta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a refuzat să părăsească incinta Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, la cererea îndreptăţită a personalului instituţiei. Nici intervenţia jandarmilor nu a convins initial persoana, în final fiind sancţionată contravenţional conform Legii nr. 61/1991 republicată, art.2, pct.1, cu amendă de 500 lei.

Jandarmii sigheteni au fost solicitaţi la aplanarea conflictelor în diverse zone din municipiul Sighetu Marmaţiei. Persoanele implicate au fost sancţionate cu amendă contravenţională şi patru avertismente scrise, conform prevederilor legale.
În perioada 13 – 14 iunie a.c., patrulele mixte de ordine şi siguranţă publică de pe raza localităţii Vişeu de Sus au fost solicitate în situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice prin ţipete şi larmă, respectiv consum de băuturi alcoolice în locuri neautorizate. Faptele au fost sancţionate de către efectivele de jandarmi prin amenzi contravenţioale în valoare de 800 lei şi aplicarea a şase avertismente scrise.

Pe raza municipiului Baia Mare, patrulele independente de ordine publică au intervenit în mai multe solicitări, constatând proferarea de expresii jignitoare şi injurii, fapte şi gesturi obscene pe fondul unor neînţelegeri cu diverşi oameni de ordine, stări conflictuale determinate de diverse neînţelegeri şi consum de alcool, folosirea obiectelor contondente. În urma activităţilor de identificare a persoanelor implicate, au aplicat avertismente scrise şi amenzi contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei, totodată fiind conduse la sediul Poliţiei un număr de şase persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.