Sfarsit de saptamana plin de accidente rutiere soldate cu victime in Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Săpânţa

acc5În perioada 13 – 15 februarie a.c., în judeţul Maramureş au avut loc cinci evenimente rutiere în urma cărora şapte persoane (un biciclist şi câte doi şoferi, pasageri şi pietoni),  au suferit leziuni corporale. Accidentele s-au produs în localităţile Baia Mare (3), Sighetu Marmaţiei şi Săpânţa pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, neacordării de prioritate şi traversării neregulamentare.

Exemple:

Vineri, 13 februarie a.c., la ora 09.30, în municipiul Baia Mare a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Un bărbat de 32 de ani din municipiul Târnăveni, judeţul Mureş a condus un autotractor prevăzut cu semiremorcă dinspre strada 8 Martie spre strada Limpedea. Într-o curbă la stânga cu vizibilitate redusă, pe un sector de drum în lucru şi îngustat, semnalizat prin indicatoare rutiere temporare (prioritate pentru circulaţia din sens invers) a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de un băimărean de 28 de ani, care nu a adaptat viteza.

Ambele autovehicule au fost avariate iar şoferul autoturismului şi un copil de doi ani, pasager pe locul dreapta faţă, în braţele mamei sale, au suferit leziuni corporale. Amândoi au fost transportaţi la spital unde copilul a rămas internat.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Câteva ore mai târziu, la 13.45,  pe strada 22 Decembrie din Baia Mare, a avut loc un alt eveniment rutier.

În timp ce un băimărean de 20 de ani conducea o autoutilitară dinspre strada Culturii spre strada Vasile Alecsandri, a surprins şi accidentat un alt băimărean, de 81 de ani, care se afla în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni. Bărbatul rănit a fost transportat la spital unde a rămas internat. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor propune măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.