Sfârşit de săptâmână tragic în Maramureş. ZECE persoane rănite grav în accidente rutiere!

accident_gilau_13352000La sfârşitul săptămânii trecute, pe raza judeţului Maramureş au avut loc patru evenimente rutiere grave în urma cărora mai mule persoane au fost rănite iar un tânăr a decedat.

Cauzele producerii acestor accidente au fost neasigurarea la efectuarea unor manevre,  viteza excesivă, conducerea fără permis şi neacordarea de prioritate.

Poliţiştii maramureşeni recomandă participanţilor la trafic să conducă prudent şi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice pentru a evita producerea de accidente soldate cu pierderea de vieţi sau vătămarea corporală. În momentul în care se urcă la volan, conducătorii auto trebuie să aibă în vedere că siguranţa rutieră depinde de conduita lor în trafic şi că sunt responsabili de integritatea corporală a pasagerilor pe care îi transportă.

Poliţiştii din Strâmtura au fost sesizaţi vineri, 15 mai, în jurul orei 09.00, că pe DJ 186, la ieşire din localitatea Rozavlea spre Strâmtura s-a produs un eveniment rutier cu mai multe victime.

Un bărbat de 34 de ani, din comuna Şieu, se deplasa cu un autovehicul spre Bârsana. Fără să se asigure corespunzător, s-a angajat în depăşirea unei autobasculante, în timp ce din sens opus circula un alt vehicul. În momentul în care a revenit pe banda sa de circulaţie, a intrat în coliziune cu remorca unui ansamblu rutier care-l preceda.

În urma accidentului, cinci pasageri în autovehicul au suferit leziuni corporale.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vineri după masa, pe DN 1C, între localităţile Cicârlău şi Buşag a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri.

Un tânăr de 20 de ani din Negreşti Oaş, aflat la volanul unui autoturism, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un copac. Astfel, el a fost rănit grav iar doi pasageri, în vârstă de 20 şi 26 de ani, au suferit leziuni corporale care nu au necesitat internarea.

Sâmbătă, 16 mai, pe DN 18, în localitatea Berbeşti, un tânăr de 27 de ani a decedat în urma producerii unui eveniment rutier.

La ora 04.11, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Orăştie, fără să deţină permis, a condus un autoturism spre Baia Mare. Din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei, a părăsit drumul prin partea dreaptă şi a intrat în coliziune cu un podeţ.

Accidentul s-a soldat cu decesul pasagerului de pe locul din faţă, un sighetean de 27 de ani şi rănirea corporală gravă a celui de la volan. El a fost transportat la spital unde a rămas internat.

Tot sâmbătă, la ora 07.42, pe DN 1C, în localitatea Lăpuşel, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia conducătorul unui moped a fost rănit.

Un bărbat de 52 de ani, din satul Lăpuşel, comuna Recea, a condus un moped dinspre Baia Mare spre Satulung. Într-o curbă la stânga, a intrat în coliziune cu un autoturism care efectua manevra de mers cu spatele de pe un podeţ, cu intenţia de a pătrunde pe partea carosabilă. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 51 de ani din Baia Mare, care nu s-a asigurat corespunzător.

În urma impactului, mopedistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat şi internat la spital.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat faptul că cei doi şoferi nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.