ÎN SFÂRŞIT! O VESTE BUNĂ PENTRU TOŢI ROMÂNII!

contor_smart_enelDupa ce RCS&RDS a venit cu oferte de energie prin care să „fure”, cu facturi mai mici, clienţii Enel din Bucureşti, şi compania italiană s-a dus în Transilvania, cu oferte mai bune decât cea a furnizorului tradiţional din zonă, Electrica. Economiile pe care le puteţi face dacă alegeţi un nou furnizor de energie pot merge de la câteva zeci la câteva sute de lei pe an, dar specialiştii în energie atrag atenţia că, la schimbarea furnizorului de energie, consumatorii trebuie să fie atenţi la ce semnează.

Piaţa de energie electrică pentru consumatorii casnici devine din ce în ce mai atractivă pentru companiile din sectorul utilităţilor, care încearcă să atragă noi clienţi cu promisiunea unor facturi mai mici. Consumatorii casnici primesc energie electrică la preţ reglementat de stat, în procent de 40% de la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica şi restul de pe piaţa liberă, (componenta de piaţă concurenţială) dar tot la preţ reglementat de ANRE. Totuşi, potrivit legii, ei au dreptul de a schimba furnizorul tradiţional de energie electrică şi de a încheia un nou contract de furnizare cu altă firmă la alt preţ. Iar ofertele pentru ei au început să curgă.

Într-o premieră pentru piaţa de energie, la finalul săptămânii trecute, Enel a deschis primul punct de vânzare de energie electrică din Cluj-Napoca, şi primul din afara zonei sale tradiţionale de distribuţie şi furnizare de energie electrică.

Enel este unul dintre cei patru mari furnizori de energie electrică din România, care vinde şi distribuie energie, în regim reglementat, clienţilor din trei zone de distribuţie dintre cele opt: Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Enel are trei tipuri de oferte pentru consumatorii casnici care aleg să schimbe furnizorul clasic de la care primesc acum energie la preţ reglementat, în speţă Electrica Transilvania Nord. Potrivit unor calcule ECONOMICA.NET, preţul propus consumatorilor din Transilvania pentru energie este mai mic, la fiecare dintre oferte, în comparaţie cu preţul la care vinde Electrica Transilvania Nord energia electrică în sistem reglementat.

La un consum lunar de 100 kWh, un consumator care primeşte energie de la Electrica în baza tipului de tarif monom cu rezervare, cel mai folosit la nivel naţional, plăteşte o factură de circa 60 de lei.

Dacă s-ar muta la Enel şi ar încheia un contract pentru serviciul Enel în Familie pe doi ani, ar plăti, pentru acelaşi consum, 55,2 lei. Deci cu 7,7% mai puţin

Dacă acelaşi client al Electrica s-ar muta la Enel şi ar alege abonamentul E-light, ar plăti, pentru acelaşi consum, 55,4 lei. Cu 7,3% mai puţin decât acum.

Pentru abonamentul Enel în Familie pe un an, valoarea facturii ar fi de virca 55,8 lei, deci cu 6,7% mai puţin decât plăteşte acum la Electrica.

Enel s-a dus cu oferte de energie peste clienţii Electrica dupcă ce RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu şi internet fix din România a venit cu o ofertă prin care încearcă să fure din clienţii companiei italiene din Bucureşti.

Citeste continuarea pe economica.net

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.