Sfintele Dragobete

dragobete   Cu siguranță, azi este o zi care nu poate trece oricum. Desigur, pentru mulți dintre noi, data de 24 februarie a fiecărui an s-a transformat într-un ritual și nu oricum, ci supuși unui îndemn „să iubim românește”!. Plus, azi este ziua când trebuie să ne surprindem persoana iubită cu un mesaj sau o urare de iubire, spuse Dragobete, patron al dragostei.

De fapt si de drept, vă spun eu că nu trebuie să existe o zi anume când trebuie să iubești. Uneori nu-ti ajunge o viață să-ți impărtășești toată iubirea, darămite o zi J

Potrivit tradiției, această dată dintr-un sfârșit de februarie, marchează începutul primăverii.

Azi dimineață natura se spăla pe ochi somnoroasă, trezită din anotimpurile reci. Tot azi, eu am zărit primăvara, care așezată în fața oglinzii s-a dat  cu puțină pudră pe fețisoară ei și parcă s-au auzit niște șușoteli.

Totuși e sărbătoare,și  nu una comercială, ci o sărbătoare cu aer primăvăratic… primavara care te face sa crezi in nimic si in tot..atunci când faci  ghemuri din sperante si vise si le prinzi de crengile copacilor. Primavara este dragoste. Acea dragoste de inceput cand ti-e frica sa vorbesti, ti-e frica sa taci, vrei sa cunosti si adori sa te lasi descoperita.

Mai trece dragostea prin stomac?

Desigur. Liniștea și pacea sufletească trece și ea prin stomac.

Mă întorc spre tradiție, iar azi de Sfintele Dragobete nu avem voie  să sacrificăm animale sau să mâncăm carne. Astfel spus, tot răul spre bine, avem prilejul de a ne bucura și desfăta cu pompoasele inimioare de ciocolată, turtă dulce, brioșe și bezele sau chiar poate fi o zi specială pentru a deveni vegani.

O zi dulce cu soare și zâmbete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.