Sfințirea sălii de ședințe „Gheorghe Pop de Băsești” și a bustului marelui patriot român la S.C. URBIS S.A

bustMarți, 27 mai 2014, începând cu ora 14.00, la S.C. URBIS S.A. Baia Mare, a avut loc sfințirea sălii de ședințe „Gheorghe Pop de Băsești” și a bustului marelui patriot român.

Slujba religioasă a fost oficiată de ÎPS Vasile Bizău, episcopul greco-catolic al Eparhiei de Maramureș. La la eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice județene și locale, respectiv Alexandru Bondrea subprefectul județului Maramureș, Istvan Ludescher și Gabriela Hofer viceprimarii municipiului Baia Mare, consilieri locali, reprezentanți din mai multe instituții din județ, dar și oameni de cultură.

„Anul acesta s-au împlinit 95 de ani de la moartea marelui om politic și patriot Gheorghe Pop de Băsești, ocazie cu care ocazie cu care Primăria comunei Băsești a organizat o serie de activități. Grupul de Pompieri “Gheorghe Pop de Băsești” a fost prima instituție din județ care îi poartă numele, începând cu data de 1 noiembrie 1996. Am considerat necesar ca  în sala de ședințe a S.C. URBIS S.A. să fie amplasat un bust a lui “Gheorghe Pop de Băsești”, deoarece este o personalitate marcantă pentru județul nostru”, a declarat Col (r) Ion Pop, director general al S.C. urbis S.A. Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.