Sighetu Marmaţiei: M.A.I. aproape de elevi la final de an şcolar         

Instituţiile Ministerului Afacerilor Interne care activează în domeniul ordinii şi siguranţei publice s-au unit într-un demers de informare a elevilor cu privire la prevenirea victimizării şi a delincvenţei pe perioada vacanţei de vară.

Ieri, 14 iunie, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş şi Centrului de Evaluare, prevenire şi Consiliere Antidrog au participat la festivităţile organizate cu ocazia încheierii anului şcolar 2017-2018, la Liceul Pedagogic Taras Sevcenko din municipiul Sighetu Marmaţiei.

În contextul începerii vacanţei de vară, poliţiştii, jandarmii şi specialiştii antidrog şi-au dorit să transmită elevilor câteva recomandări privind evitarea riscurilor şi pericolelor care pot apărea în diferite situaţii de petrecere a timpului liber.

Grija faţă de alegerea anturajului, consecinţele consumului de alcool în exces, confidenţialitatea setărilor pe conturile de socializare, modul de comportament la evenimente publice gen concerte, festivaluri, competiţii sportive, reguli de drumeţie pe munte sau consecinţele implicării în acte de contrabandă sau de trecere frauduloasă a frontierei, au fost aspectele punctate de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatea face parte dintr-o campanie mai amplă iniţiată de Comisia Judeţeană de Monitorizare a Activităţii Preventive Maramureş, care se întâlneşte lunar pentru a stabili cele mai bune măsuri în domeniul prevenirii criminalităţii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.