Siguranţa pietonilor, în atenţia poliţiştilor rutieri

pietoni1Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat ieri pe linia indisciplinei în trafic a pietonilor şi neacordării de prioritate acestora de către conducătorii auto.

Deoarece neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau traversarea neregulamentară constituie cauze principale generatoare de accidente rutiere, poliţiştii au acţionat ieri, 07 aprilie, pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale în acest sens.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 19 pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi 59 de conducători auto care s-au abătut de la respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 19 000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere, şapte dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Pentru un plus de siguranţă, poliţiştii maramureşeni recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător şi numai la culoarea verde a semaforului electric!

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.