Simona Halep-ultimul model pentru tinerii din tara

halepPerformanta Simonei Halep de la turneul parizian, -ajungerea in finala-, asta dupa ce decenii la rand, Romania n-a avut o finalista, merita apreciata.Virginia Ruzici, a reusit sa triumfe in 1978, la Roland Garros, dar  de atunci si pana acum nici o sportiva din Romania, n-a reusit nici macar sa ajunga in  finala.

Dupa o perioada destul de lunga, Simona Halep, o constanteanca, care a lasat cluburile deoparte si distractia, axandu-se doar pe munca, a reusit sa fie cunoscuta in intreaga lume. Numele ii este rostit de milioane de oameni, de pe mapamond. Are si-un avantaj este foarte tanara cu siguranta, rezultatele vor fi din ce in ce mai mari pe viitor.

Romania, are nevoie de astfel de ambasadori, care pot sa aduca un capital de imagine tarii.Reusita Simonei Halep, ar trebui sa fie un exemplu pentru fiecare tanar in parte, care isi doreste sa reuseasca in viata. Multa munca, multe ore de antrenament si in primul rand parintii sa fie alaturi de copiii, in dorinta spre performanta.  Cu totii am aflat cat de greu i-a fost, Simonei, sa ajunga  numarul trei mondial, cate sacrificii a indurat, dar intr-un final a invins. A crezut in reusita ei. Asa cum s-a spus, dupa meciul din finala cu Sharapova, constanteanca a fost castigatoarea morala a meciului. Daca v-a continua in felul acesta, poate ajunge si numarul  1 mondial, dar numai luand in serios fiecare meci, asa cum a procedat pana acum si cu un volum de munca la fel de mare ca pana in prezent.

Este un exemplu de reusita, un exemplu care trebuie urmat. Tenisul romanesc de-a lungul timpului a avut nume mari ca, Irina Sparlea si Ruxandra Dragomir. Care s-au afirmat si au fost printre primele jucatoare de tenis din lume.Insa, noua generatie, este destul de promitatoare.

Rezultatele mari intotdeauna atrag asteptari la fel de mari. Presiunea pe sportiv este una destul de mare. Asteptarile celorlalti vin de la oamenii simpli, de la colegi, de la parinti, de la politicieni, cu totii isi doresc ca, reusitelele sa fie foarte mari. Faptul ca, Simona Halep a plecat de jos, ajungand intre primele trei tenismene ale lumii-ceea ce era de neimaginat in urma cu cativa ani-va incerca sa tina stacheta destul de ridicata, incercand sa se autodepaseasca. Ii va fi destul de dificil, pentru ca, fiecare jucatoare in parte, va incerca sa dea tot ce are mai bun in ea, sa o invinga.

In tara s-a creat o adevarata euforie, dupa parcursul senzational inregistrat de Simona in Franta. Televiziunile abia asteptau sa se termine un meci al Simonei sa, anunte un Breaking News. Depinde de Simona, de antrenorul ei, -de dorinta sa ajunga numarul 1 mondial-sa ofere clipe de bucurie, lacrimi de fericire, atat romanilor din tribune, cat si milioanelor de romani, din fata televizoarelor. Publicul roman este insetat dupa reusite. Vrea rezultate din ce in ce mai mari la toate competitiile fie campionate europene, fie mondiale, fie olimpiada, de vara sau de iarna. Nimeni astazi, nu mai vrea sa auda, ca, nu sunt conditii atat de inalte pentru performanta, ca nu sunt bani suficienti. Astazi spectatorii, telespectatorii, in general romanii, vor performanta.

Replica romanilor, este aceasta, in trecut s-a putut, conditiile au fost mai vitrege, dar performantele au fost destul de mari. Totusi in ultima perioada guvernantii, au inteles rostul sportului,  si investitiile vin si aici. Oamenii de afaceri isi indreapta atentia spre sportul de performanta, asa ca, exista o evolutie in ce priveste fenomenul sportiv.

Chiar si pariul pus de premierul Nastase, in urma cu ani buni, pentru construirea a peste 400 Sali de sport, a ajutat ca, multi tineri sa vina catre fenomenul sportiv.

Pe viitor sportul poate atrage foarte multi copiii, cu totii dorindu-si reusite, avand ca model pe Halep, care poate domina ani buni circuitul mondial de tenis feminin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.