Simulare de accident cu victime multiple și încarcerate, în Sarasău! Un microbuz școlar și un autoturism, coliziune cu urmări grave!

pompieriJoi, 05.11.2015, cu începere de la ora 11.00, va avea loc un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, cu declanșarea Planului Roșu de Intervenție, în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple, produs pe DN 19, pe raza localității Sarasău. Pe scurt, scenariul exercițiului este următorul: În jurul orei 11.00, mai mulţi cetăţeni aflaţi în trafic anunţă prin SNAU 112 despre producerea unui accident cu urmări foarte grave în centrul localităţii Sarasău, pe DN 19, între un microbuz şcolar şi un autoturism, în urma căruia peste 12 de persoane au fost încarcerate, sunt în stare foarte gravă şi nu se pot evacua.

Fără a mai aștepta vreo înștiințare, Inspectorul şef propune declanşarea Planului Roşu de intervenţie, informează Prefectul şi dispune alertarea forţelor de intervenţie din cadrul Gărzii de intervenție Bogdan Vodă, Detașamentul de Pompieri Baia Mare, solicitarea unui echipaj de prim ajutor medical de la Secția de Pompieri Negrești (ca o resursă foarte apropiată de locul accidentului), precum şi deplasarea la faţa locului a grupei operative a ISU MM. Solicită prin dispecerat un elicopter pentru transportul eventualelor victime cu traumatisme mai grave.

Obiectivele generale ale exercițiului sunt:

– verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate;

– antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie;

– coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple.

– stabilirea resurselor umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns şi asigurarea logistică a intervenţiei;

– verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie la producerea unor astfel de situaţii de urgenţă;

– verificarea fluxului informațional și activitatea de dispecerizare.

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.