Singurătatea e mai rece de sărbători – Cum alungi gândurile negre de Paşte

Desigur, Paştele, la fel ca alte sărbători de peste an, este motiv de sărbătoare şi îţi oferă ocazia de a petrece timp alături de prieteni, de familie şi de a te implica mai mult în relaţiile importante din viaţa ta. Experţii atenţionează, însă, cu privire la o epidemie în continuă expansiune în zilele noastre – singurătatea.

Expertul în relaţii şi networking Jane Culpitt îndeamnă la a acorda atenţie şi celor care sunt singuri de Paşte.

„Studii internaţionale confirmă că singurătatea devine o adevărată epidemie. Realitatea arată că mulţi indivizi din toate categoriile au parte de singurătate ca element constant în viaţa de zi cu zi – un sentiment care devine mai real în preajma unei sărbători precum Paştele. Este crucial să ne conectăm cum se cuvine cu oamenii din jurul nostru în acest weekend prelungit şi, acolo unde este posibil, să ne străduim să îi ajutăm pe cei care au mai multă nevoie de noi”, a explicat expertul.

Iată, în cele ce urmează, şi o listă cu modalităţi prin care Jane Culpitt susţine că putem să întărim legăturile cu cei din jur, prevenind astfel efectele devastatoare ale singurătăţii în preajma sărbătorilor pascale.

Uită de gadgeturi

În afară de apelarea celor dragi cu ocazia sărbătorilor pascale, fii mai puţin activă pe smartphone şi reţele sociale, în favoarea interacţiunii cu oamenii din viaţa ta pe cale tradiţională, faţă în faţă. Vizitează cât mai multă lume şi propune-le tuturor să nu mai poarte conversaţii cu telefoanele pe masă.

Aminteşte-ţi de cei care te ajută să ai sărbători fericite

Vorbim aici de vânzătorii care ţi-au recomandat cele mai bune produse pentru masa de Paşte, colegii care te-au ajutat să îţi îndeplineşti sarcinile mai repede pentru a te bucura de timpul rămas alături de cei dragi sau chiar portarul care a rămas peste program în ziua în care tu ai vrut să rezolvi totul pe ultima sută de metri. Petrece timp arătându-ţi recunoştinţa, pentru că nu ai de unde să ştii câţi dintre ei vor fi singuri de Paşte şi s-ar bucura să aibă parte măcar de o vorbă bună.

Ascultă mai mult decât de obicei

În locul conversaţiilor de complezenţă, încearcă să asculţi dincolo de cuvinte şi să aduci alinare celor care dau semne că nu se scaldă în ape tocmai călduţe. Singurătatea se poate ascunde şi în spatele unei atitudini pozitive afişate din dorinţa de a nu-i încărca pe cei dragi.

Gesturi mai mici sau mai mari

Ori de câte ori ai ocazia, în preajma sărbătorilor, să faci ceva pentru cineva, oricât de neînsemnat ţi-ar putea părea gestul, fă-o fără să stai pe gânduri. Un strop de ajutor venit de la tine poate însemna colacul de salvare pentru cineva care se luptă cu singurătatea în această perioadă.

Renunţă la tradiţionala masă în familie

În loc să rezervi un loc la masa ta doar pentru cei foarte apropiaţi, gândeşte-te dacă nu cumva cunoşti pe cineva care s-ar bucura de mii de ori mai mult să aibă cu cine ciocni un ou de Paşte. O invitaţie la masă ar putea fi cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui om care trebuie să îndure crunta singurătate în preajma sărbătorilor pascale.

Sursa: feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.