Sirop de păpădie pentru ficat, bilă, circulația sângelui: Doctorii elvetieni o recomandă

Păpădia (Taraxum officinale) se remarcă printre plantele medicinale din flora spontană a țării noastre ca unul din cele mai bune depurative naturale.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Botaniști și fitoterapeuți din toate timpurile și locurile notează eficiența sa în purificarea sângelui. Totodată, este renumită pentru efectele sale benefice asupra ficatului.Papadia – bogata in vitamine si minerale: Pe lângă faptul că este o plantă medicinală blândă, păpădia are și valoare nutrițională de excepție, putând fi consumată și ca aliment.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Tulpinile verzi, fragede ale păpădie, pot fi întrebuințate la salate, sau pot fi servite ca atare, în cura persoanelor diabetice. Rădăcina uscată se poate măcina și folosi la prepararea unei cafele cu proprietăți terapeutice. Păpădia conține numeroase vitamine – A, C, D, E și B-uri, precum și minerale: fier, magneziu, calciu, siliciu, cupru, fosfor, zinc și mangan. Se numără totodată printre alimentele cu cel mai mare conținut de beta-caroten, având cantități comparative cu cele ale morcovilor.

Papadia – proprietati: Studiile realizate în ultimele decenii au arătat că păpădia are următoarele proprietăți: – antioxidante – antiinflamatoare – anti-reumatice – diuretice – laxative – anticancerigene – hipoglicemiante – coleretice

Papadia utilizari: În medicina naturistă din Rusia, Elvetia și China este cunoscută ca un bun remediu hepatic. Studiile pe animale sugerează că păpădia protejează țesuturile ficatului în prezența stresului și a substanțelor toxice, precum acetaminofen (Paracetamol), datorită efectelor sale antioxidante. Totodată, planta poate reduce excesul de grăsime stocată în ficat. Studiile au evidențiat de asemenea activitatea sa puternic anti-diabetică. În Medic și Turcia este folosită în tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Unele cercetări au arătat că păpădia poate ajuta și la scăderea nivelurilor de colesterol și tensiune arterială. Ceaiul de păpădie este folosit și pentru pierderea în greutate. Într-un studiu realizat pe șoareci obezi, acidul clorogenic (din păpădie) a redus greutatea corporală și nivelurile unor hormoni care favorizează depunerea grăsimilor.

Sirop de papadie – Beneficii: Fitoterapeutul Constantin Milică spune că păpădia nu trebuie să lipsească din cura de primăvară a niciunei persoane, datorită faptului că ajută la curățarea organismului, înlăturând în special toxinele din ficat și din sânge. Cunoscuta botanistă austriacă Maria Treben recomanda siropul de păpădie pentru curățarea ficatului, sângelui și rinichilor, pentru reglarea hormonală, acnee și alte afecțiuni ale pielii cauzate de un organism intoxicat.

Siropul de păpădie poate fi consumat pe pâine cu unt, spune profesorul, precum și ca atare, având efecte bune în bolile de ficat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.