Sirop de ridiche neagră și miere – Un adevărat miracol pentru tuse, răgușeală, gripă și răceală

Ridichea neagră (Rapfanus savitus) varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, atrbuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răcelii. Conține uleiuri esențiale, glucide, enzime, microelemente, flavonoide, Vitamina B și C, inhibitori de enzime și izotiocianați. Ridichea neagră este un energizant puternic care elimină toxinele din organism și regenerează ficatul (conform Wikipedia).

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

Siropul de ridiche neagră și miere de albine este un remediu naturist care se folosește în medicina naturistă deoarece are nenumărate beneficii asupra organismului printre care: combate și tratează răceala și gripa, tusea și răgușeala.
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de doar două ingrediente: 2-3 linguri de miere de albine (sau zahăr) și 1 ridiche neagră. Pentru un efect și mai puternic, se poate folosi miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva rinitei alergice, sinuzitei, răgușelii, insomniei etc.

Cum se prepară și cum se folosește acest sirop?

Ridichea nu se curăță de coajă ci se spală foarte bine cu apă rece după care se șterge cu un prosop curat. Se taie căpăcelul (acolo unde au fost frunzele) și se pune deoparte. Se scobește interiorul cu o linguriță sau cu un cuțit, lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur. Se umple cu miere până la jumătate și se acoperă cu căpăcelul. Se lasă la macerat peste noapte.

Se recomandă câte 2 linguri din acest sirop de fiecare dată când apare tusea și/ sau răgușeala. Siropul (sucul) de ridiche neagră de toamnă este foarte plăcut la gust, natural și simplu de făcut. Ridichea se folosește până se înmoaie complet.

Mai mult, miezul de ridiche rămas se poate folosi pentru salată sau se poate tăia feliuțe subțiri peste care se presară zahăr și se lasă la macerat peste noapte. Se consumă sucul obținut și chiar și feliuțele de ridiche ca adjuvant împotriva răgușelii, tusei, gripei și răcelii.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.