Situația COVID-19 în România: București și județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov în focar

Situația COVID-19 în România: București și Județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov în Focar

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a furnizat informații alarmante referitoare la răspândirea COVID-19 în săptămâna 19 – 25 februarie, evidențiind că 43,3% dintre cazurile noi au fost înregistrate în București și în județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov.

În această perioadă, au fost confirmate 977 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar autoritățile au raportat 13 decese la pacienți cu COVID-19.

Din păcate, decesele au fost înregistrate în mai multe județe ale țării, inclusiv în Tulcea, Bihor, Neamț, Bistrița-Năsăud și Constanța.

Raportul săptămânal de supraveghere indică faptul că două treimi (66,7%) dintre persoanele decedate erau nevaccinate, subliniind necesitatea vaccinării pentru prevenirea complicațiilor grave ale bolii.

Statisticile demonstrează că, de la debutul pandemiei și până în prezent, 86,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane cu vârsta de peste 60 de ani, iar 54,7% la bărbați. De asemenea, 93,8% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Aceste date subliniază importanța continuării eforturilor de prevenire și control al COVID-19, precum și necesitatea respectării măsurilor de protecție și accelerarea campaniei de vaccinare pentru a proteja sănătatea publică și a reduce impactul negativ al pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.