Situația din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria și Republica Elenă pe parcursul zilelor 17 și 18 iunie 2023. Timpul maxim de așteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, a monitorizat, pe parcursul zilelor 17 și 18 iunie 2023, situația din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria și Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas. În timpul orelor de vârf, timpul maxim de așteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute.

Accesul în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetățenii statelor membre UE, inclusiv cetățenii români, beneficiază de control simplificat.

Reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au fost pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor români care întâmpină dificultăți, în limitele competențelor. Menționăm că în această perioadă nu au fost recepționate apeluri din partea cetățenilor români cu privire tranzitul frontierei bulgaro-elene.

MAE subliniază că, în contextul debutului sezonului estival și a creșterii numărului de turiști, este posibil ca timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească. MAE va continua monitorizarea situației din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state și reiterează recomandările transmise anterior, disponibile la https://www.mae.ro/node/62146 .

2 COMENTARII

  1. Mi se par niste timpi absolut colosali de trecere a unor granite de tari europene. Oricum se stie ca cine plateste poate sa treaca cu absolut ce vrea el.

  2. Interesant de știut, mai ales că sezonul estival e în plină desfășurare și mulți români aleg să-și petreacă vacanța în Grecia. ️

    120 de minute de așteptare nu sună deloc rău, având în vedere că sunt orele de vârf. Dar mă întreb cum e situația în restul zilei?

    E bine de știut că cetățenii UE au un control simplificat, dar ce înseamnă asta mai exact? Sunt scutiți de anumite verificări sau procesul e doar mai rapid?

    Și foarte bine că MAE și reprezentanții consulari sunt pregătiți să ofere asistență. Dar ce tip de dificultăți ar putea întâmpina cetățenii români? Probleme cu documentele, cu mașina sau…? ‍♀️

    În orice caz, e bine să știm că MAE monitorizează situația și sper să nu apară probleme majore pe parcursul verii. ☀️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.