Situatie de URGENTA la COTROCENI!

sondajConform datelor celui mai recent sondaj CSCI, presedintele american,Barack Obama, ocupa prima pozitia in topul increderii romanilor in liderii lumii, cu 59% incredere și un procent de 96% notorietate. Cancelarul german Angela Merkel ocupa urmatoarea pozitie, cu 55% incredere, in timp ce Vladimir Putin se pozitioneaza la coada clasamentului, cu doar 16% incredere.

Incredere personalitati din Romania

In ceea ce priveste clasamentul increderii in personalitatile autohtone, Klaus Iohannis continua sa fie personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere (59%, comparativ cu 78% in decembrie 2014), fiind urmat de Sorin Oprescu (40% atat in august 2015, cat si in decembrie 2014), Victor Ponta (35%, comparativ cu 36% in decembrie 2014) si Calin Popescu Tariceanu (33%, comparativ cu 36% in decembrie 2014).

Intentie de vot partide

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota Noul PNL, iar 37% ar vota PSDUDMR si M10 ar fi votate de 5% dintre romani, iar ALDE, PMP si PRU ar castiga, fiecare, cate 3%din voturile romanilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre romani.

Evaluare economie

47% dintre romani considera ca in guvernarea Ponta economia Romaniei s-a imbunatatit31% cred ca economia Romaniei a ramas la acelasi nivel ca inaintea guvernarii Ponta, iar 20% dintre romani cred ca economia Romaniei s-a inrautatit in timpul actualei guvernari.

Metodologie si esantion

  • Populatia adulta, neinstitutionalizata folosind metoda CATI. Intrebari legate de subiecte actuale.
  • Esantion  1021 interviuri. Esantion  multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 si recensamantul populatiei 2002. Eroare tolerata 3.1%, la un nivel de probabilitate de 95%.
  • National
  • 10-17 august 2015
Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.