Situație IREALĂ în România. Un bloc a fost DEMOLAT DIN GREŞEALĂ în timp ce oamenii se aflau în apartamente

Situație ireală în România! Un bloc din Giurgiu a fost demolat din greșeală, în timp ce oamenii se aflau încă în apartamente. Aceștia au trecut prin clipe de groază iar acum, după ce au rămas pe drumuri, acuză autorităţile, dar şi firma care a demolat blocul.

bloc2

Cum s-a ajuns la așa ceva? În loc să demoleze Blocul C, firma angajată să facă asta s-a pus cu buldozerele pe blocul de vizavi și a început să îl dărâme. Primarul din Giurgiu spune că nu a intrat nimeni cu buldozărele pe nepusă masă în bloc, ba mai mult ei ar fi fost evacuaţi în urmă cu un an.

“S-a spus că au fost evacuaţi forţaţi de câteva zile şi au intrat cu buldozărele şi cu excavatoarele. Nu este adevărat. Acest bloc a fost evacuat în vara anului trecut. În toamna anului trecut s-a făcut expertiza celor două blocuri şi s-a dovedit că blocul C şi blocul D nu mai corespund din punct de vedere tehnic pentru a fi locuinţe. Toţi cei cu probleme au fost evacuaţi. Au fost duşi pe cheltuiala primăriei de unde au venit. Am facut curatenie in ambele blocuri si cei care nu au avut probleme cu actele au venit aici. Noi suntem intr-o fază de evacuare pentru cei care nu şi-au plătit chiria, cei care au amenzi, pentru deranjarea si tulburarea linistii publice, furt. 18 lei e chiria pe lună şi nici pe aceea nu au plătit-o. Pentru cei care sunt buni-platnici, Primăria are un proiect pentru 20 de locuinţe sociale”, a spus primarul din Giurgu, Nicolae Barbu, conform Romaniatv.net.

bloc2

Mai mult, primarul spune că locuitorii din acele blocuri sunt cunoscuţi pentru problemele pe care le cauzează în oraș.

“O parte din ei au creat probleme acestui cartier. Luaţi interviu la toţi oamenii din oraş. Este un focar de infecţie şi un focar de infracţionalitate. Demolarea acestui bloc s-a făcut legal. Au fost urmate toate procedurile”, a mai spus primarul.

Întrebat de aseastă situație, ministru pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că primăria are acum obligativitatea de a se ocupa de situația celor 96 de familii rămase pe drumuri. Rămași fără locuințe oamenii au fost mutați în alt imobil, dar aici sunt nevoiţi să trăiască în condiţii greu de imaginat.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.