SITUAȚII DE URGENȚĂ

 În ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a două incendii. Militarii Secției de Pompieri Vișeu de Sus au intervenit în Leordina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. În urma incendiului a ars funinginea din coșul de evacuare al fumului.

Pompierii sigheteni au intervenit în Sârbi, alături de pompierii voluntari din Budești, unde podul unei case a fost cuprins de flăcări. Focul a distrus circa 120 de metri pătrați de acoperiș din lemn și aproximativ 50 de metri pătrați de pod din lemn.

Deoarece majoritatea cauzelor probabile de producere a incendiilor din ultima perioadă au fost coșurile de fum, pompierii vin în sprijinul comunităților cu câteva măsuri de prevenire legate coșurile de fum:

a) coşurile din zidărie vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor şi acoperişurilor astfel:

– la trecerea prin acoperiş, prin lăsarea unei distanţe de cel puţin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele acoperişului, iar golul produs se închide cu un şorţ de tablă

–  uşiţele de vizitare trebuie menţinute în stare corespunzătoare de funcţionare.

b) coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 m;

c) coşurile din zidărie vor fi permanent întreţinute fără crăpături şi curăţate. Este interzis a se folosi coşurile din zidărie netencuite;

d) coşurile de fum din metal (burlane) nu vor fi instalate la o distanţă mai mică de 70 cm faţă de pereţii de scândură sau paiantă.

Photo: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.