Slănina, mai sănătoasă decât parizerul? Ce spun medicii şi nutriţioniştii timişoreni

slanina tuica branza si ceapaS-au dus vremurile în care medicii le recomandau bolnavilor, ca regim alimentar, parizerul, crenvurștii și iaurtul. Mezelurile sunt pline de nitriți și coloranți, iar iaurturile, de E-uri. În acest context, o variantă mai sănătoasă sugerată de unii nutriționiști este… slănina de porc.

”Somonul cu picioare e porcul de Mangalița”, susține cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic. În sprijinul afirmației sale, aceasta aduce în vedere faptul că slănina de porc conține omega – 3 și omega – 6, dar și un procent ridicat de grăsimi mono și polisaturate care o transformă într-o sursă de grăsime mai sănătoasă decât uleiul de măsline și somonul.
„Carnea de porc – vorbim de cel hrănit natural – nu e mai dăunătoare dec mezelurile procesate și se poate consuma de două-trei ori pe săptămână. Chiar și un bolnav poate mânca părțile mai slabe ale acestui produs, întrucât colesterolul din grăsimile naturale nu îl influențează atât de mult pe cel sangvin. Este greu, în zilele noastre, să găsești în magazine produse alimentare sănătoase. Crenvurștii și parizerul nu trebuie serviți în nici un caz copiilor. Puiul, de exemplu, care crește în două săptămâni, cu antibiotice și hormoni, cât altul în două luni nu e deloc sănătos, la fel cum nu este nici margarina” a explicat conf. univ. dr. Gabriela Negrișanu, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

Continuarea pe RENASTEREA.RO (http://renasterea.ro/slanina-mai-sanatoasa-decat-parizerul-ce-spun-medicii-si-nutritionistii-timisoreni/)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.