ANUNT ȘOC DE LA RDS! SE DĂ LA TOATA LUMEA!!

Compania RCS&RDS, cel mai mare funizor de cablu şi de sevicii de internet fix din România, a prezentat oficial oferta de energie electrică pentru clienţii casnici. Preţurile sunt chiar şi cu 29% sub cele reglementate la care plăteşte acum populaţia energia electrică. Mai mult, preţul Digi Energy este cu un neverosimil 25% mai mic decât ce oferă acum Enel clienţilor casnici care vor să renunţe la preţul reglementat de stat.
RCS RDS, Digi

Digi Energy vinde consumatorilor casnici energie electrică la un preţ de 165 de lei MWh,fără TVA, la care se adaugă taxele şi tarifele reglementate de Autoritatea de Reglementare în Energie: tarifele de transport, distribuţie, serviciile de sistem, taxa pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, contravaloarea certificatelor verzi şi acciza, potrivit ofertei prezentate de companie pe site-ul său.

În plus, compania oferă reduceri pentru cei care sunt deja clienţi RCS&RDS şi pentru pensionari. Astfel, gospodăriile care au internet fix de la RCS&RDS sau cele care au cablu TV primesc o reducere de 10 lei/MWh, fără TVA, de unde rezultă un preţ pe kWh de 0,155 lei, fără TVA. Dacă este vorba despre pensionari care aleg să primească energie electrică de la RCS&RDS, reducerea va fi de 20 de lei, deci preţul pe kWh va fi de 0,145 lei. Reducerile se acordă pentru contractele de furnizare de energie electrică semnate pentru o perioadă de 12 luni şi dacă viitorul abonat Digi Energy nu va renunţa în această perioadă la serviciile de internet şi/sau cablu TV de la RCS&RDS.

Facturi mai mici cu până la 13%

Preţul energiei electrice furnizate de Digi Energy este mult mai mic comparativ cu cel practicat acum de cei patru furnizori tradiţionali de energie electrică şi reglementat de ANRE.
Un calcul riguros este dificil de făcut, pentru că depinde de consumul fiecărei gospodării şi de tipul de abonament ales, iar furnizorii nu oferă în facturi, detaliat, cît reprezintă fiecare componentă din preţul energiei electrice.
În general însă, după 1 ianuarie, preţul din factura de energie electrică de la Enel, CEZ, E.On şi Electrica, cu toate taxele incluse, este de 0,59 lei kWh, la un consum de 100 kWh lunar, aşa cum ECONOMICA.NET a scris aici.

Preţul propriu zis al energiei şi tariful de furnizare înseamnă însă doar 45% din preţul final din factură (36% costul energiei, plus 9% tariful de furnizare), deci 0,265 lei. Oferta Digi Energy ar însemna 0,20 lei kWh pentru condiţiile standard (TVA inclusă) şi 0,186 lei pentru situaţia în care se aplică reducerea acordată celor deja abonaţi la internet şi/sau cablu.

Aşadar, Digi Energy ar veni pe piaţă, potrivit acestui calcul, cu un preţ cu 24% mai mic decât cel reglementat în cazul ofertei standard, şi cu 29% în cazul ofertei cu 10 lei reducere.

Dacă extindem comparaţia la preţul cu toate taxele, cel din factura pe care o primeşte consumatorul acasă, preţul la Digi Energy este cu 11% mai mic decât cel reglementat, la oferta standard, şi cu 13%, la oferta petru cei deja abonaţi la RCS&RDS.

Preţuri şocante pentru piaţa liberă: pînă la 25% sub preţul Enel din acelaşi tip de ofertă

Cum devii client Digi Energy

sursa:economia.net

Loading...

16 COMENTARII

  1. Da, va lasa de dorit precum lasa de dorit serviciile de internet, telefonie mobila mai ales care e de toata jena , rusine sa va fie!!! Jigodi ce sunteti!

  2. Da, si vor scoate din facutrile lor mai apoi si taxa oneroasa radio-tv luata cu japca tuturor? Mucles total? Blocking system?

  3. Cum se procedeaza daca nu am acte pe casa pamântu unde ecasa e al meu cu ântabularefacuta pe numele meu dar nu am acte pe casa numai rol ân primarie ce sfat âmi dati si cat mar costa va multumesc

  4. cei de la RDS iau energia precum cei de la CEZ, numai ca o dau mai ieftin fiindca acu au intrat pe piata. mai tz preturile se vor egala, ca asa e peste tot

  5. Super!!! Dar sa nu va treziti cu 180V in loc de 220V. De la relatii clienti o sa va informeze ca in contract scrie ca va oferă pana la 220V. Ca la internetul fix si mobil.

  6. Pe naiba ! Am sa vaf eu cine va rezolva urgentele !Au oferte acum poate,apoi te-ai ars.Vorba aia:rau cu rau,mai rau fara rau.Eu nu renunt la Enel.La Digi am mobil si imi vag ceva in semnalul lor .

  7. Dacă da si energie electrică cu este semnal la tel.mobila sunt de cacao. Populația a încheiat contracte tel.mobil iar de o lună nu mai este semnal în roaming si cei din afara orașului plătesc degeaba abonamentul. Am făcut sesizări si am primit răspuns sa reziliam contractul dacă nu ne convine .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.