ŞOCANT: Carne confiscată dintr-o piaţă de alimente, VECHE de 40 de ani!

Analizele de laborator au arătat că întreaga cantitate de carne a fost procesată la inceputul anilor 80 şi că era un adevărat pericol pentru sănătatea celor care ar fi putut să o cumpere. Carnea stricată care a fost confiscată de inspectori din cea mai mare piaţă a Constanţei era veche de 40 de ani.

Carnea confiscată în urmă cu doar câteva zile dintr-o piaţă din Constanţa a fost procesată şi refrigerată la începutul anilor 80. În 2009 a fost refrigerată şi ambalată din nou, şi tot de atunci o parte din carne a fost scoasă la vânzare în cele două magazile ale patronului din Constanţa.

Analizele arată că întreaga cantitate de carne era foarte veche şi că era un adevărat pericol pentru constănţenii care puteau să o cumpere şi să o consume.

Directorul ANPC susţine însă că este imposibil ca întreaga cantitate de carne să fi veche de 40 de ani.

„Este absolut imposibil ca această carne să fie veche de 40 de ani, în situaţia în care, o carne congelată poate fi ţinută maxim 12-18 luni la o temperatură de minus 18 grade”, a declarat la România TV, Paul Anghel, director general ANPC.

Şi Sorin Mierlea, preşedintele ANPCPPS pune la îndoială vechimea cărnii.

„Probabil că este o greşeală undeva, pentru că 40 de ani doar depozitarea acelei cărni costa mult mai mult decât ar costa produsul respectiv„, a spus Sorin Mierlea, preşedinte ANPCPPS, la România TV.

Carnea expirată a fost confiscată joi dimineaţă dintr-un magazin din Constanţa. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului în coordonare cu DSV Constanţa. Patronul magazinului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.