ŞOCANT! Ce făceau patronii de la Colectiv în timp ce zeci de tineri ardeau de vii în club!

patroni colectivLa audieri, Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu au încercat să arunce vina în cârca altora şi să creeze senzaţia că nu au nimic de a face cu dezastrul de la Colectiv.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro, în noaptea tragediei, cei trei au urmărit prin intermediul mass-media detalii despre incendiul în urma căruia 32 de persoane au murit şi alte 144 au fost rănite. Mai mult, niciunul dintre patroni nu a mers la club pentru a ajuta răniţii sau autorităţile, cu toate că atât Anastasescu, cât şi Gancea s-au aflat în clădire chiar înaintea dezastrului. „În seara zilei de 30.10.2015, eram la birou şi am plecat în jurul orei 22:20-22:25 (n.r. – cu zece minute înainte de izbucnirea incendiului). Se auzea muzică din club, dar nu ştiu de cât timp începuse concertul. Noi, acţionarii, avem birouri separate. Cu mine în birou se afla C.G., un prieten O.Pop. Despre Alin Anastasescu, ştiu că a fost în club mai devreme, după care a plecat în oraş. Despre Mincu Costin nu pot preciza unde era la momentul respectiv”, mărturisea Gancea în declaraţia dată în faţa oamenilor legii. De altfel, sunat imediat după incendiu de sora uneia dintre angajate, femeie de serviciu, administratorului clubului nu ar mai fi răspuns la telefon.

Au minţit în faţa anchetatorilor

Cu toate că probele şi declaraţiile martorilor îi contrazic, administratorii au susţinut că materialele folosite erau de cea mai bună calitate. Apoi, au încercat să-i convingă pe oamenii legii că nu vor ştiau că vor fi folosite efecte pirotehnice şi că era în regulă cu toate autorizaţiile necesare funcţionării clubului. „Apărările inculpaţilor sunt simpliste şi de circumstanţă, invocând necunoaşterea legii şi a circumstanţelor în care fiecare dintre ei au acţionat în interesul şi reprezentând societatea comercială – ori nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii, mai ales persoanele ce răspund pentru activităţile pe care le efectuează în numele şi pentru societatea pe care o administrează şi pentru obligaţiile pe care legea le impune potrivit calităţii lor(…)”, se arată în referatul procurorilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.