Şoferii au fost avertizaţi de Poliţia Rutieră. Au început raziile

permisPolițiștii au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 13 milioane de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 300 de mii de lei, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.

Jandarmeria Montană a intervenit în ajutorul a peste 40 de persoane aflate în situații de pericol — turiști rătăciți pe traseele montane sau persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Pentru a veni în sprijinul turiștilor care se vor afla în următoarea perioada în stațiunile montane, Jandarmeria a început de vineri instalarea a 50 de panouri de informare și semnalizare turistică în județele Argeș, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Harghita, Dâmbovița, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Sibiu și Suceava. Panourile oferă informații despre traseele montane și obiectivele turistice din zonă.

În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat peste 10.000 de intervenții. Dintre acestea, 5.738 au fost intervenții SMURD, 27 pentru descarcerare, 53 pentru salvarea persoanelor și 464 de alte tipuri de situații de urgență, inclusiv pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice. În total, 5.574 de persoane au fost asistate și 275 salvate de către structurile pentru situații de urgență.

Pompierii au efectuat 643 de controale, fiind identificate 130 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 1.179 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 3.500.000 de lei, iar în cazul a șapte obiective economice s-a luat decizia suspendării funcționării, relateaza ROMANIATV.NET.

La nivelul Poliției de Frontieră continuă controalele amănunțite în punctele de trecere, iar la frontiera verde sunt în desfășurare misiuni de creștere a nivelului de siguranță, inclusiv pe baza unor planuri comune cu Jandarmeria, așa cum se întâmpla în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad. Pentru fluidizarea traficului sunt luate măsuri de pregătire a creșterii numărului arterelor de control din punctele de trecere a frontierei și de suplimentare, după caz, a numărului de polițiști de frontieră.

MAI a acționat în ultima săptămână cu peste 26.000 de angajați pentru asigurarea misiunilor de ordine publică și pentru prevenirea faptelor violente.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.