Şoferii care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere au rămas fără permise

rutieraPoliţiştii maramureşeni au acţionat pe parcursul acestei săptămâni pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru a-i determina pe participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. Astfel, în patru zile de acţiune, poliţiştii au constatat peste 300 de sancţiuni, au reţinut 28 de permise şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

În perioada 18 – 21 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe activităţi în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au controlat mai multe autovehicule şi pentru neregulile constatate au aplicat 311 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau altor autovehicule, depăşirea limitei legale de viteză şi neutilizarea centurii de siguranţă.

Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 60 000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 28 de permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Activităţile poliţiştilor rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră prin depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie vor continua şi la finalul acestei săptămâni.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, recomandăm şoferilor să adopte un comportament responsabil în trafic, să manifeste prudenţă şi să respecte normele rutiere.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.