Soluţia care te scoate din impas când ţi-ai pierdut orice speranţă

Cu toții avem zile bune și zile mai puțin bune, când ne trec prin minte doar gânduri negre și viața pare fără sens.

Scriitorii Esther și Jerry Hicks sugerează ca în momentele grele să iei o foaie de hârtie și un pix, ca să încerci metoda Focus-Wheel, care te ajută să ajungi acolo unde vrei.

1. Mai întâi, desenează un cerc mare pe foaie, apoi încă unul mai mic în interiorul acestuia, așează-te comod, relaxează-te și uită-te fix în centrul cercului mic, concentrează-te acolo.

2. Acum închide ochii pentru o clipă și gândește-te ce te-a făcut să te simți deznădăjduită. Definește-ți exact ceea ce simți și cum ai vrea să fii din nou.

3. Ai ajuns la punctul în care trebuie să-ți spui: „Știu cu siguranță ceea ce nu vreau să fac, deci ce vreau de fapt?

4. Încearcă să te lămurești ceea ce vrei de fapt să faci cu viața ta, dar cel mai important, recunoaște pentru tine, care este următorul pas pe care trebuie și vrei să-l faci, acum, în viitorul foarte apropiat. Ține minte că ar trebui să te lași ghidată de sentimentele confuze pe care la ai în situația de față. Formulează o propoziție scurtă care să cuprindă fix ceea ce-ți dorești și scrie-o în interiorul cercului mic, care va fi centrul Roții.

5. În afara cercului mic, notează-ți gândurile cu referire la dorința ta principală, rezultate pe care le vei obține și lucruri care să te binedispună. Continuă să le scrii în interiorul cercului mare. Gândește-te că ai în fața ta un ceas și începe să scrii de la ora 12 și notează în dreptul fiecărei ore câte ceva, până când ai 12 afirmații care să-ți dea o stare de bine.

De exemplu, să zicem că vrei cu disperare să slăbești. Scrie acest lucru în cercul mic, apoi scrie toate motivele pe câte un sector, astfel încât când ajungi la al 12-lea să simți că ai deja abilitățile necesare ca să-ți atingi scopul.

Această metodă este una eficientă, deoarece îți alegi în mod conștient ceea ce scrii și reprezintă crezurile tale, pe care le-ai considerat mereu bune pentru tine și se potrivesc cu dorințele tale.

Concentrează-te pe scopul din interiorul roții și vei vedea că toate dorințele tale pot deveni realitate, cu condiția să faci un prin pas.

Sursa: feminis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.