Sondaj CSCI: Peste 40% din români consideră că starea economiei este mai bună în Guvernul Ponta decât în guvernele anterioare

pontaConform unui sondaj CSCI realizat în luna aprilie, peste 40% din români spun că starea economiei este mai bună în Guvernul Ponta decât în guvernele anterioare.

Dan Sultănescu a publicat, pe Facebook, câteva concluzii privind sondajul CSCI.

„CSCI aprilie – direcție economie

Peste 40% din români consideră că starea economiei este mai bună în Guvernul Ponta decât în guvernele anterioare, 33% consideră că este la fel și 24% că aceasta s-a înrăutățit.

Opinia dominantă este una a îmbunătățirii economiei. Trei sferturi din votanții stângii cred asta. Interesant este că oamenii săraci consideră în mare măsură că economia s-a îmbunătățit (48%, față de 38% din bogați).

(w670)

Doar printre votanții de dreapta și cei care nu votează opinia dominantă este fie de stagnare (37%) sau de înrăutățire (35%), dar chiar și printre ei mai mult de un sfert observă îmbunătățirile.

Muncitorii fara studii superioare și intelectualii sunt în media națională. Cei cu studii superioare, chiar dacă sunt în general anti-PSD, nu neagă că situația economică este mai stabilă acum sau chiar mai buna. Doar tinerii fără studii superioare sunt mai sceptici. 6 din 10 pensionari au o atitudine pozitivă față de evoluția economică.

Nu există diferențe notabile de gen”, a scris Dan Sultănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.