SONDAJ CURS. PSD are aproape 40% din intenția de vot. Vezi câtă încredere au românii în PNL și USR

SONDAJ CURS. PSD are aproape 40% din intenția de vot. Vezi câtă încredere au românii în PNL și USR

Un sondaj CURS realizat recent arată cum ar vota românii la alegeri, dacă acestea ar avea loc în această perioadă. Mai mult, majoritatea românilor au spus că pensiile speciale ar trebui eliminate.

Potrivit sondajului realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 10-20 ianuarie 2023, dacă alegerile parlamentare ar fi duminica viitoare, 36% dintre români ar vota cu PSD.

Și PNL se află în creștere, în timp ce partidele din opoziție au scăzut de la ultimul sondaj făcut în decembrie.

36% dintre respondenți au ales PSD, în timp ce PNL este cotat cu 22%, AUR – 14%, USR – 8%, UDMR – 5%, PMP – 4% iar PUSL – 4%.

CURS este coordonat de Iosif Buble, un analist invitat frecvent în studiourile Antena 3. Datele publicate lasă de înțeles că ar fi posibilă, în premieră în România, o alianță PSD-AUR, care ar aduna cumulat 50% din mandatele parlamentare și și-ar asigura la limită majoritatea în forul legislativ.

În comparație cu sondajul făcut de CURS în luna decembrie 2022, PSD a crescut cinci procente, iar PNL a crescut două procente. În ot acest timp, opoziția se află în scădere. Datele din decembrie:

  • 31% – PSD
  • 20% – PNL
  • 16% – AUR12% – USR
  • Restul partidelor au înregistrat procente sub 5%.

Datele sondajului din ianuarie mai arată că instituția Armatei se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor – 67%, fiind urmată de Pompieri (63%) și Biserică (63%). La polul opus se află partidele politice, unde doar 9% dintre români au încredere în acestea.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.