Sondaj INSCOP: 80,2% dintre români consideră că persoanele condamnate pentru corupție sunt vinovate

forajMajoritatea românilor consideră că persoanele condamnate pentru corupție sunt vinovate și trebuie să plătească pentru faptele lor, că în România nivelul de corupție este mai ridicat decât în alte țări, dar și că DNA este instituția cea mai implicată în combaterea corupției, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research. Potrivit sondajului, 80,2% dintre respondenți apreciază că personalitățile condamnate la închisoare pentru fapte de corupție sunt vinovate și trebuie să plătească pentru faptele lor. Pe de altă parte, 13,9% consideră că personalitățile condamnate pentru fapte de corupție sunt nevinovate, fiind victime ale răzbunărilor politice, iar 5,9% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

43,9% dintre respondenți consideră că presa are o implicare mare și foarte mare în combaterea corupției. Clasamentul este completat de Agenția Națională de Integritate (39,7%), instanțele de judecată (39,1%), Parchetul General (38,8%), Comisia Europeană (37,1%). Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Adevărul” în perioada 1-7 mai 2014. Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus-minus 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.