Spațiul mic din dulap îți dă bătăi de cap? Află cum să te organizezi pentru a combate dezordinea

Hainele au devenit accesorii prețioase. Creativitatea designerilor depășește limitele an de an. Dacă până de curând erau la modă hainele drepte sau mulate pe corp, de câțiva ani se pune accentul pe haine largi și voluminoase. Și trebuie să recunoști că arată foarte bine! Dar aceste haine ocupă mai mult spațiu în dulap. Și dacă mai pui la socoteală gențile sau pantofii – în cazul femeilor – sau accesoriile bărbătești, atunci spațiul din dulap se diminuează considerabil. Cine nu și-ar dori ca acest spațiu cu haine să fie infinit? Ei bine, acest lucru nu se poate. Dar altceva se poate: să înveți trucuri de organizare a acestuia astfel încât să reușești să profiți de fiecare centimetru pe care îl ai.  

4 trucuri de organizare a spațiului din dulap pentru a avea loc de toate hainele și accesoriile

  •         Sortare –  Primul și cel mai important lucru. Înainte de a trece la hainele de vară / iarnă fă o selecție. Cu siguranță sunt multe piese vestimentare pe care le ai de mult timp și nu le mai porți. Prin urmare, nu este nevoie să le mai păstrezi doar pentru a încărca dulapul.
  •         Verticalitate –  Este mult mai simplu să păstrezi ordinea într-un spațiu mic dacă gândești organizarea spațiului în mod vertical. Dacă ai acasă un dulap înalt pentru umerașe, îl poți împărți în două, vertical. Prima jumătate o poți folosi pentru hainele lungi – rochii, iar a doua jumătate o poți împărți în două orizontal și astfel vei beneficia de încă două spații. În acestea poți fixa fie o mică bară pentru umerașe pe care să pui piese vestimentare scurte, fie poți monta sertare în care să depozitezi lenjeria intimă. Sertarele metalice de la Oscar Deko îți vin perfect în ajutor. Aceste sunt cu glisieră sincron, ceea ce face deschiderea și închiderea lor extrem de ușoară. Dacă optezi pentru umerașe, o idee este să achiziționezi umerașe identice. Efectul vizual va sublinia și mai mult ordinea.
  •         Depozitarea pe uși –  În interiorul ușilor poți pune un suport cu „buzunare” în care să depozitezi eșarfe, mănuși, căciuli sau chiar bijuterii și genți mai mici. Ideea acestui truc este de a te folosi de cât mai mult spațiu posibil.
  •         Cuier în interior –  Dacă ai un dressing în locul unui dulap obișnuit, atunci trebuie să știi că în interiorul acestuia poți pune un cuier (sau mai multe) pentru eșarfe, șepci sau alte obiecte mici care se pot agăța. Nu te gândi să utilizezi numai rafturile propriu zise. Fii creativ și folosește ușile și pereții din interior pentru a improviza un spațiu de depozitare.

În concluzie, există soluții de organizare și pentru spațiile mici. Acestea nu trebuie să fie sinonime cu dezordine și „încărcare” doar pentru că nu sunt atât de generoase. Dimpotrivă. Cu puțin research și puțină creativitate, poți găsi idei pentru a face din orice spațiu unul generos. Poți face un plan pe hârtie, pentru început. Mai mult, dacă îți renovezi sau construiești o locuință, poți gândi intenționat un spațiu mic pentru haine și astfel vei avea mai mult loc în dormitor. Dar, bineînțeles, nevoile tale sunt cele care contează cel mai mult. Așadar, caută să le îndeplinești. Sursa foto: freepik.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.