SPECTACOL DE GALA – LA CENTRUL CULTURAL Sighetu Marmatiei

Din ciclul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, la Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc un frumos spectacol închinat evenimentului cu care suntem fericiți contemporani și de care ne mai despart câteva zile.

În fața unei audiențe numeroase, cursanții Școlii de Arta Sighet împreună cu un grup de elevi de la Liceul „Regele Ferdinand” ne-au oferit cu generozitate clipe de sensibilitate și înalte simțiri patriotice.

După un început solemn în care o tânără fanfară a intonat imnul de stat al României și imnul Uniunii Europene, s-a recitat din mari poeți români, s-a cântat, s-a dansat și s-a jucat – momente scurte și frumoase – gustate din plin de cei prezenți. Scena s-a dovedit aproape insuficientă, atunci când toți actorii acestui spectacol au venit la poza de final, cântând împreună cu publicul, cunoscuta melodie „Noi suntem români”. 

Spectacolul a fost pus în scenă și moderat de prof. dr. Dorel Todea – managerul Centrului Cultural.

Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, profesorilor care încearcă cu trudă să insufle celor mai tineri dragostea pentru frumos și în primul rând felicitări elevilor care – impulsionați de merituoși părinți – înțeleg să își răpească din timpul prețios pentru a-și împodobi sufletele cu acte artistice de gală, precum cel de astăzi.

EMOȚII PENTRU CENTENAR !

Zi festivă la Centrul Cultural, zi în care propriile formații artistice, împreună cu talentații elevi de la Liceul Fedinand, au prezentat un program artistic, omagiind apropiatul Centenar! Am fost surprins de calitatea spectacolui,  ținuta tinerilor artiști, de pregatirea și prezentarea programului, de patriotismul si respectul pentru Marea Unire!

Emoția tinerilor artiști a cuprins și sala, plină cu spectator. Am văzut ochi, strălucind de emoție, de plăcere, din partea tinerilor, atunci când au fost rasplătiți cu aplauze!

Un spectacol de gală, oricând posibil prezentat în fața unui puplic mai larg, de pe scena unei săli mult mai încăpătoare!

Tot respectul pentru munca depusă, felicitări pentru regia montajului și a spectacolui in sine, regie semnată de managerul Centrului Cultural, profesor, Dorel Todea, sprijinit în realizare de către entuziaștii profesori de la catedrele Țcolii de artă Gheorghe Chivu!

Se vede ca aici se lucrează, se formează noi talente și ca s-a luat în serios manifestările organizate pentru omagierea Centenarului! Felicitări tututor!

„Am fost încântată să particip azi la Spectacolul de Gala dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de către Centrul Cultural Sighet în colaborare cu elevii Liceului Pedagogic Regele Ferdinand Sighet. Toti cei prezenți am avut parte de un adevărat regal artistic, și am conștientizat încă odată căti tineri talentați și profesori- instructori avem în orașul nostru.

În premieră pe scena a urcat și fanfara copiilor(în formare) alături de care am intonat Imnul Național și Imnul Uniunii Europene. Regret faptul ca în sala nu s-au aflat reprezentați ai administrației publice locale, nu doar pentru faptul că ne aflăm în An Centenar, ci pentru minimul respect și recunoștință fata de munca minunaților copii ce au urcat azi pe scenă. Felicitari tuturor celor implicați în realizarea unui spectacol de excepție!

Meritați din plin aplauzele noastre!” a declarat consilierul  local , președinte PNL Sighetu Marmației,  Daniela Onița Ivașcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.