Spiru Haret a primit post-mortem distincţia International Adult and Continuing Education Hall of Fame

Spiru_HaretVicepreşedintele Oklahoma University (SUA), prof. dr. James Pappas, a acordat post-mortem fostului ministru al învăţământului şi marelui om de carte Spiru Haret distincţia International Adult and Continuing Education Hall of Fame.Distincţia, care a fost decernată pentru spiritul inovator dovedit de Spiru Haret în domeniul educaţiei, a fost înmânată, marți, 29 aprilie, ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, și urmează să fie depusă la sediul MEN. Ceremonia a fost găzduită de Primăria Iași, sub egida celei de-a patra Conferinţe Internaţionale pe tema educaţiei adulţilor, Adult Education in Universities. Local and Regional Perspectives, care se desfăşoară la Iaşi, în perioada 27 – 30 aprilie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a mulţumit în numele Ministerului Educaţiei Naţionale pentru acest gest onorant şi a vorbit despre importantele realizări şi contribuţiile esenţiale pe care Spiru Haret le-a avut nu doar în dezvoltarea învăţământului românesc, ci şi în procesul de deschidere a publicului larg către educaţie.

Adult Education in Universities. Local and Regional Perspectives este o manifestare ştiinţifică de anvergură internaţională, organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi International Adult and Continuing Education Hall of Fame/Oklahoma University. Conferinţa beneficiază de prezenţa specialiştilor în educaţie continuă şi a rectorilor universităţilor din România şi din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.