Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a intrat posesia video-bronhoscopului

12741863_1691549481117390_141619552925319528_nMarți, 23 februarie 2016, de la ora 11.00, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc predarea echipamentului medical de video-bronhoscopie, în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Video-bronhoscopul a fost achiziționat ca urmare a campaniei demarate de Cristina și Vasile Vlașin, părinții lui Luca, băiețelul care s-a stins din viață anul trecut, în 11 noiembrie. În 23 februarie s-au împlinit exact cinci luni de la teribilul accident când Luca s-a înnecat cu mâncare, el părăsind această lume 49 de zile mai târziu.
Video-bronhoscopul a fost predat în prezența conducerii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, a companiei germane Karl Storz – producător al echipamentului medical -, a consultantului Stela Săsăran și a partenerilor proiectului, respectiv HHC, prin Ștefan Dărăbuș și portalul Sprijină.ro, reprezentant Remus Pakei.
La conferința de presă desfășurată azi a fost prezentă și echipa de resuscitare de la UPU care a intervenit pentru salvarea lui Luca și cărora Cristina Vlașin le-a adus cele mai fierbinți mulțumiri pentru faptul că, vreme de 49 de zile s-a agățat de o speranță infimă că Luca își va reveni.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a arătat faptul că există medici băimăreni care s-au înscris deja la un curs de specializare pentru a lucra cu noul echipament medical, în prezent existând doar doi specialiști la Cluj și unul la Oradea. Totodată, s-a amintit și de cursurile de resuscitare cardio-respiratorie a copiilor, pe care Spitalul Județean le organizează începând cu data de 1 martie 2016.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.