Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia-Mare: laborator de medicină fizică și recuperare medicală la standarde europene!

Medicină fizică și recuperare medicală, cum este denumită în prezent specialitatea de recuperare medicală, se ocupă cu prevenția, diagnosticul, tratamentul și managementul reabilitării persoanelor de toate vârstele care prezintă afecțiuni dizabilitate și comorbidități.

Recuperarea Medicală este o secțiune clinico-terapeutică specifică, de tip conservator, prin care se urmărește:
– întreținerea sau creșterea nivelului funcțional în diverse patologii, focalizat în special asupra structurii aparatului locomotor;
– realizarea unor mijloace facilitatorii, compensatorii, fie intrinseci (ale pacientului), fie extrinseci, cu ajutorul cărora pacientul să-și desfășoare activitatea cât mai aproape de nivelul funcțional normal.
„Recuperarea medicală impune un program de pregătire activ al pacientului, pentru stimularea potențialului maxim funcțional, având ca finalitate realizarea unui nivel de activitate social și profesional satisfăcător. Programele de recuperare medicală sunt programe active, creative, care necesită un efort colectiv al unui grup de specialiști: specialist de recuperare, fizioterapeut, kinetoterapeut, terapist ocupațional, logoped, psiholog, asistență socială, etc. Pe de altă parte, implică un efort din partea pacientului și a familiei, lângă care pacientul își va continua programul de recuperare, în funcție de motivația și suportul oferit de aceasta.
Inspirați de viață, tratăm oameni, nu afecțiuni, printr-o abordare medicală multidisciplinară și lucrul cel mai important pentru noi este încrederea pacientului că se află în grija unei echipe medicale bune, formată din: Dr. MEDAN MONA LIANA-medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, medic șef secție, Dr. CRIȘAN DELIA-medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, DR. ZĂGREANU VALENTINA EDITA-medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, asistent principal DURUȘ SIMONA OLIMPIA-asistent șef secție, asistenți medicali – BFT – masaj, asistenți medicali BFT, infirmieră, KINETOTERAPEUȚI.”, a transmis managerul spitalului, Oros George Alexandru

Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie al Spitalului Județean “Dr. C-tin Opriș” Baia Mare, funcționează pe str. Progresului nr.17 (vechea Policlinica 2) având cabinete de consultații, cabinete de electroterapie, electrohidroterapie, termoterapie, aerosoloterapie, masaj, kinetoterapie și terapie ocupațională
Program de lucru:
BAZA DE TRATAMENT: LUNI-VINERI ( ORELE: 06:00 – 21:30 )
Consultațiile (atât cele decontate de CAS, cât și cele la cerere) se efectuează pe bază de programare la nr. de tel. 0736104794, adresa email bft@sjbm.ro sau direct la fișierul laboratorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.