Se schimbă modul în care să dă examenul auto! Hotărârea de guvern care dă peste cap tot

Se schimbă modul în care să dă examenul auto! Hotărârea de guvern care dă peste cap tot

Cursurile pentru obținerea permisului auto au fost prelungite ca valabilitate cu toată perioadă în care România s-a aflat în starea de urgență.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Astfel, cursurile teoretice pentru carnetul de conducere erau inițial valabile 12 luni, viitorii șoferi având la dispoziție acest termen pentru a se programa la examenul pentru permisul de conducere, acum în baza hotărârii de guvern, valabilitatea cursurilor teoretice a fost prelungită cu perioada în care România s-a aflat în starea de alertă.

Examninarea viitorilor șoferi va începe cel mai probabil după ce România va ieși din starea de urgență.

Examenul de pemis / carnet de conducere a fost suspendat

Pe toată durata stării de urgență examenul de obținerea permisului auto a fost suspendat pentru a preveni răspândirea pandemiei. La ora respectivă erau programați 72456 de candidați ,iar în perioada imediat următoare 10248 de candidați, care aspirau la carnetul de conducere.

Hotărârea de guvern ajută viitori șoferi la examenul auto

”Valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgență, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere”, se arată în hotărârea Executivului.

Când încep examenele pentru carnetul de conducere / permis?

Poliția Rutieră Română susține că examenele de carnet de conducere vor reîncepe după ce România va ieși din starea de alertă. În funcție de școala la care vă aflați, puteți continua în condițiile prevăzute de lege cursurle practice cu instructorii auto.

Centrele de examinare pentru obținerea permisului auto vor fi supraaglomerate, din cauza numărului mare de candidați care așteaptă să fie examinați și să primească sau nu permisul de conducere.

Conform unor surse din interiorul unei companii de instructaj auto, perioada de așteptare poate ajunge și la 12 luni până când elevii vor putea fi examinați.

Direcția regim permise de conducere a emis un comunicat referitor la reluarea activității de examinare
Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că activitatea de examinare va fi reluată treptat, astfel:

1. Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

2. Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

3. Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.
4. Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

  • –  Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • –  Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • – Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
  • – Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități, conform DRPCIV.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.