Ștafeta veteranilor, ediția a IX-a

Ștafeta veteranilor, eveniment organizat de Invictus România în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, a plecat astăzi, 5 octombrie, din București, și va sosi, pe 25 octombrie, la Carei.

            Echipele de ștafetă, formate din alergători și bicicliști, au plecat din Capitală pe trei trasee, reprezentate de culorile Drapelului Național, și se vor reuni pe 25 octombrie la Monumentul Ostașului Român din Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

            De asemenea, pe cele trei trasee, care  însumează peste 3300 de kilometri, sunt prevăzute opriri la  monumentele ridicate în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru România.

            Echipele de ștafetă sunt formate din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori și militari răniți – componenți ai Invictus Team România la Jocurile Invictus.

            Persoană de contact pentru informații suplimentare: sublocotenent inginer Marian Ilie, telefon –  0728366477.

În 2014, la debut, Ștafeta Veteranilor avea ca scop atragerea atenției societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și era, totodată, un bun prilej pentru o strângere de fonduri care îndeplinea visul (acum devenit realitate) de a-i trimite pe militarii români, răniți în teatrele de operații, la Jocurile Invictus.

Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a IX-a ediție, a devenit o tradiție și un simbol al spiritului Invictus, care ar trebui să ne reunească pe toți în jurul veteranilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.