Standarde pentru Baia Mare: Ecologizare și distracție

De o zi specială au avut parte copiii din grupul țintă al proiectului „Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și integrare fără discriminare”, în data de 6 iunie 2019 când au participat la o activitate inedită. Acțiunea face parte dintr-o serie de evenimente desfășurate conform subactivității 3.4 “Organizarea trimestrială a unor activități extracurriculare de care beneficiază copiii din grupul țintă”. Astfel, în cadrul acestui eveniment elevii de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare s-au bucurat de orele petrecute în natură și în același timp au reușit să ecologizeze zonele din apropierea Lacului Bodi Ferneziu.

Potrivit experților activități copii, din cadrul proiectului, principiul de învăţare prin descoperire a devenit, în ultimii ani, o idee unanim acceptată în procesul de învăţare. Participanţii învaţă mai bine atunci când experimentează decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Așadar, toate activitățile la care au participat copiii din grupul țintă au fost prilej de a învăța lucruri noi despre natură prin aplicarea jocurilor de cooperare și comunicare, denumite de specialiști “amalgam” și “mingea buclucașă”.

Subactivitatea 3.4 se va derula pe toată durata proiectului, inclusiv pe perioada vacanțelor școlare, cu o frecvență trimestrială. Anual se va realiza o planificare a acestor activități extracurriculare cu stabilirea resurselor pentru fiecare acțiune. În total vor avea loc opt acțiuni, fiecare copil din grupul țintă al proiectului participând la cel puțin o activitate extracurriculară.

Proiectul “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și integrare fără discriminare” este implementat de către Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare și Penitenciarul Baia Mare.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității vieții în comunitatea marginalizată în care există populație aparținând minorității rome, prin furnizarea de intervenție integrată în corespondență cu nevoile individuale și ale gospodăriei din care fac parte, pentru 800 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (zona: Cartier Ferneziu, inclusiv străzile Luminișului și Horea). Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.