Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare : Beneficiarii proiectului, sprijiniți și motivați să devină antreprenori

Beneficiarii din grupul țintă al proiectului Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare au participat miercuri, 30 mai 2018, la primul workshop organizat în cadrul subactivității 7.1 Campanie de informare, conștientizare și motivare a persoanelor din grupul țintă în ceea ce privește oportunitățile generate de proiect prin susținerea inițiativelor antreprenoriale.

Evenimentul s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Baia Mare, între orele 16.30 – 18.30, timp în care experții proiectului au prezentat aspecte importante cu privire la partea de management a unei noi afaceri, aspecte juridice și financiare, precum și modul în care experții antreprenoriat vor sprijini persoanele încsrise în grupul țintă al proiectului, în vederea înființării unor noi afaceri.

Subactivitatea are scopul de a crește interesul beneficiarilor pentru antreprenoriat și identificarea celor cu abilități pentru acest tip de acțiune. În acest sens, vor fi organizate și desfășurate 8 workshop-uri la care vor participa aproximativ 160 de persoane din grupul țintă al proiectului. În urma acestor evenimente, 80 de persoane vor fi susținute să realizeze planuri de afaceri, dintre care vor fi selectate și finanțate 40 de inițiative antreprenoriale. Selecția se va face în cadrul unui concurs, iar câștigătorii vor fi desemnați de o comisie de evaluare. În funcție de modul în care vor fi realizate planurile de afaceri, câștigătorii vor primi maxim 25.000 euro/persoană, pentru a-și înființa propria afacere.

Proiectul Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare, POCU/18/4/1/101688, este implementat de către Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare și Penitenciarul Baia Mare.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru detalii și informații suplimentare sunteți rugați să ne contactați la numărul de telefon 0362.739505 – Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.