Stațiunea montană Borșa, preferată de turiștii români și străini. Peste 2.000 de turiști cazați în noaptea de Revelion

borsa iarna 5Peste 2.000 de turişti români şi străini au ajuns în staţiunea montană Borşa pentru a petrece Revelionul şi vacanţa de Anul Nou, iar la aceştia se mai adaugă încă 4.000 de localnici din oraş care muncesc în străinătate şi au venit să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie. Primăria oraşului Borşa organizează, miercuri seara, un pre-revelion în aer liber cu foc de tabără şi multă voie bună.
”Astă seară în staţiunea Borşa, la baza pârtiilor de schi, primăria va organiza pre-revelionul 2016 pentru localnicii întorşi acasă din străinătate, dar şi turiştii care au ales ca destinaţie de vacanţă localitatea noastră. Va fi o seară cu foc de tabără, spectacol de muzică populară, bunătăţi culinare şi băutură, toate servite în aer liber. Pre-revelionul a fost gândit ca o întâlnire specială cu localnicii care lucrează de peste 23 de ani în străinătate şi au ales să fie alături de noi în noaptea dintre ani. La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe şi o parte dintre turiştii care deja s-au cazat în staţiunea Borşa.

Va fi o seară cu totul deosebită şi cred din toată inimă că toată lumea se va simţi bine” a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Borşa, Sorin Ion Timiş.
Primarul a mai precizat că au fost pregătite patru echipe de intervenţie Salvamont, dar şi ghizi montani pentru turiştii care doresc să ajungă la Cascada Cailor sau în Pasul Prislop. ”Grupurile de turişti care intenţionează să urce pe munte în timpul şederii la Borşa vor pleca însoţite de ghizi care cunosc zona, iar cele patru echipe Salvamont sunt pregătite să intervină în caz de necesitate. O parte dintre turişti şi-au exprimat intenţia de urca în Pasul Prislop, în Parcul Naţional Munţii Rodnei, Parcul Natural Munţii Maramureşului şi de a ajunge la Cascada Cailor, iar ca atare dorim ca toate ieşirile pe munte să fie în deplină siguranţă, oamenii să plece de aici numai cu amintiri plăcute pentru a reveni şi anul viitor”, a mai spus primarul Sorin Ion Timiş.

Potrivit acestuia, toate capacităţile de cazare din staţiunea Borşa şi de vecinătate au fost ocupate de turişti. ”Toate capacităţile de cazare, inclusiv cele care funcţionează în afara staţiunii Borşa – pensiuni, moteluri, hoteluri şi restaurante – au fost rezervate pentru noapte de Revelion, iar unele pensiuni şi hoteluri au locurile ocupate până duminică. Aveam şi un mare avantaj: zăpada. A nins pe munte, iar pârtiile de schi vor fi deschise celor pasionaţi de sportul alb”, a declarat edilul de Borșa, Sorin Ion Timiş, pentru Agerpres.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.