Statul, obligat de UE să le dea banii inapoi. Abuzurile asupra buzunarelor pot ajunge la CJUE

Recent, România a fost somată de către UE să restituie toții banii românilor care și-au cumpărat mașini din străinătate și au plătit taxă auto.

România a fost somată de Uniunea Europeană, printr-o adresă oficială,să se alinieze la legislaţia europeană privind restituirea taxei auto plătite de românii care şi-au cumpărat maşini din străinătate. Dacă ţara noastră nu se conformează cerinţelor UE, riscă un proces la Curtea Europeană de Justiţie şi poate plăti chiar sancţiuni.

„Comisia Europeana a decis astazi (joi, n.r.) sa trimita Romaniei o scrisoare de punere in intarziere pentru ca nu asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre. Dat fiind ca normele romanesti aplicabile restituirii taxelor nu respecta principiile cooperarii loiale, echivalentei si efectivitatii, este incalcata legislatia UE (articolul 110 din TFUE). In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor romane”, se arată într-un comunicat dat publicității de instituția UE .

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.