Stiinta Baia Mare va juca cea de-a sasea finala consecutiva

In prima semifinala a SuperLigii CEC Bank disputata pe stadionul Lascar Ghinet gazdele, Stiinta Baia Mare, s-au impus cu rezultatul de 40-9 in fata celor de la Dinamo Bucuresti, dupa o partida controlata de zimbrii care s-au calificat astfel in finala competitiei.

Dinamo a inceput curajos, ceea ce a dus la deschiderea scorului de catre alb-rosii care in minutul trei, prin Siotame Manu, au marcat primele puncte, uvertura tongana reusind sa concretize o lovitura de pedeapsa.

Replica gazdelor a venit repede si din minutul sapte Stiinta Baia Mare a preluat conducerea. Molul de margine, atat de familiar zimbrilor, a adus primul eseu al partidei, forta dezvoltata de pachetul de inaintare fiind fructificata in puncte de Oancea. Samoa Luke a ratat transformarea, dar scorul a devenit 5-3.

Jocul s-a disputat in continuare sub semnul echilibrului, niciuna dintre cele doua echipe nu a avut sanse reale de a marca pana la jumatatea primei reprize, atunci cand Samoa Luke a ratat o lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi sa concretizeze o alta, 8-3 aratand tabela de marcaj in minutul 26.

Cu trecerea timpului Dinamo a inceput sa dea semne de oboseala in lupta dusa pe inaintare si in defensiva, iar o incrucisare intre Brooks si Samoa Luke a dus la marcarea unui nou eseu baimarean, incercarea fiind marcata la centru acelasi Samoa Luke nu a avut probleme in a transforma.

Pana la pauza puncte pe tabela de marcaj au mai pus cei doi transformeri Samoa Luke, respectiv Siotame Manu. Ambii au concretizat cate o lovitura de pedeapsa si astfel dupa primele 40 de minute ale jocului Stiinta Baia Mare se afla la conducere cu rezultatul de 18-6.

La revenirea de la cabine Dinamo a repetat inceputul bun avut si in prima parte a jocului, astfel ca Siotame Manu a avut sansa de a fi de doua ori fata in fata cu butul gazdelor, una dintre tentativele de tinta fiind concretizata pentru a strange rezultatul la 18-9.

Stiinta Baia Mare s-a desprins insa in minutul 56,  atunci cand, dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al dinamostilor, acestia nu au reusit sa faca fata presiunii si Ene a marcat un nou eseu transformat de Samoa Luke.

Imediat, in replica, Siotame Manu ar fi putut marca alte trei puncte in contul alb-rosilor, insa a ratat o tentativa de tinta, forta inaintarii gazdelor spunandu-si cuvantul in minutul 72, cand Stoica a marcat cel de-al patrulea eseu, a carui transformare insa Samoa Luke a irosit-o.

Ultimele trei minute au adus alte puncte in contul zimbrilor. Mai intai Samoa Luke a concretizat o penalitate,iar apoi acelasi fundas al maramuresenilor l-a pus in valoare pe Phillips, care a facut o cursa solitara pentru un eseu la centru.

Samoa Luke a transformat si astfel a stabilit rezultatul final, 40-9 pentru Stiinta Baia Mare, care s-a calificat in finala SuperLigii CEC Bank, acolo unde elevii lui Eugen Apjok vor fi prezenti pentru al saselea sezon consecutiv.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.